Аромати

Аромат и настроение

Да подберем парфюм за всеки месец
  • 17.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Аромат и настроение

Аромати, Аромат и настроение

Аромати, Аромат и настроение

Аромати, Аромат и настроение

Аромати, Аромат и настроение

Аромати, Аромат и настроение

Всеки път, когато настъпва нов месец, все едно се отваря нова страница в живота. Всеки има свой собствен ритъм, и по своему различно настроение.

Що се отнася до ароматите, то правилото е същото. Изборът на аромати е също толкова важен, колкото и избора на хубави ястия и напитки.

И заради това може да съпоставим всеки месец с различен аромат. Ето и как се случва това.

Юни
Юни е призван да подарява лято, но не винаги е така, тъй като обичайно той е продължение на пролетта. Когато започне да
ви уморява замрялата сладост на май, то е необходимо да превключите на свежия океански Kenzo L’eau par, например.

Юли
Този месец, който дава чувство за определено ритъм с природата, нейното дихание в унисон с нашето. Парфюмите на този месец са цитрусови и опияняващо мускусни.
Нежни и невероятно чувствени. Това е консистенцията на морето, пясъка, слънцето, незабравимите летни дни, безгрижността, когато още края на лятото е далеко... Типичен пример за това е Dolce & Gabbana Light Blue.

Август
Това е завръщане към мътните води и потапянето в себе си. Времето, когато се усеща августовската прохлада вечер и ни се иска да гледаме безкрайно августовските звезди.

По принцип през август се усеща воала на лека тъга и се появява желанието отново да започне лятото. За август са подходящи Valentino V  или Dolce & Gabbana The One, те са топли и плодови за разлика от юлските ми събратя.

Септември
Вкусът на септември напомня пикантна горчивина. Главозамайващо тръпчивия, силен Dior J’adore звучи точно в унисон със септември, с неговите неочаквани дъждове и също толкова неочакваното слънце.
За този месец е подходящ и Hugo Boss Femme – това е наистина изтънчен, изискан и женствен аромат.

Октомври
Това е месец, който радва с ярките си краски.
Той таи в себе си пронизваща тъга и самота. Gucci Envy, Noa Cacharel – напълно подхождат за този месец, те са точно чувствени, ефирни и незабравими.

Ноември
Месец с наистина труден характер. Той е дързък, упорит, тежък, за него е закономерно да получава своето.
Ноември – това преди всичко е Givenchy Very Irresistible, той е настойчив, претендиращ за оригиналност и войнстващ аромат на роза.

Декември
Този месец подарява приказки. Магнолия, кафе, лека ванилия, елегантност и вярност на себе си. За него подхожда Guerlain  de L’instant.
Аромат на първи сняг – бял, като нежна дантела, защото  въплъщава най-доброто, което се случило през годината.

Януари
Може да се нарече началото на годината, това е началото на етапа, когато всичко се обновява.  
Но освен това, характерът на януари – това е уют, покой, като вълнено одеяло, като чака горещ шоколад
, като домашен покой. Януарски аромат може да се нарече Kenzo Amour – вишна, ориз, топла ванилия. Парфюмът дава чувство на уют и защитеност, а сладките нотки са точно по мярка – те могат да сгряват и да пови шават настроението.

Февруари
Времето, когато се топи снега. И пролетта напомня за себе си, като внася чувството за лекота - Lacoste pour femme.
Ароматът е флорален, класически, неуловим, много женствен, но заедно с това в него присъства лек намек на дързост.

Март
Март е призван да носи духа на пролетта, прикрит до този момент през февруари. През този месец може  да запеят птици, може да зареем поглед в небето, като пуснем на воля радостта си.

Този месец носи потресаващо свободолюбие, като не се съобразява с никого. Март се асоциира с Christian Dior Shine. Той дава онова чувство, което се заражда с края на дългата зима. Малина, цитрусови плодове и кедър дават усещането за присъствие, след променливото настроение на март.

Април
Април – това е стил. Този месец дарява чувство на безупречност. За него са присъщо ярките цветя, слънцето, топлината която носи пролетта в себе си – в изумрудено-зелената рамка на април всичко става вълшебно и има аромат на новост.

За този месец може да носите DKNY Be Delicious. Неговите ябълкови нокти и завършващата композиционния нюанс магнолия са точно описание на април.

Май
Май е непоправим романтик. Във въздуха се носи нежност, сладост на цветя. Това е времето за  Christian Dior Miss Dior Cherie или жизнерадостния Cacharel Amor Amor.
Това е времето на топлите майски вечери, когато се носят  леките рокли с женствен силует и меки линии.

Kozmetikata.com#1 мнение
28/06/2011 17:31
от В.Декова Намирате този коментар за неуместен?
Аз съм родена през април ивсички парфюми, в които има аромат на ябълка, примесен с карамел и дървесни нотки, са ми любими. Така че, може и да е вярно написаното за ароматите през различните месеци.