Козметични Ревюта

Серия EVEN BRIGHTER: по-малко ПИГМЕНТАЦИИ, повече БЛЯСЪК

  • 19.03.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Козметични Ревюта, Серия EVEN BRIGHTER: по-малко ПИГМЕНТАЦИИ, повече БЛЯСЪК

Първата специализирана серия медицинска козметика, която обединява ефикасно антипигментно действие, възстановяване, защита и подмладяване на кожата в 4 уникални продукта.

Според проучвания идеалният тен за жените е "Равномерният тен!". Но идеалният вид на кожата ни често е нарушен от пигментни петна. Много жени имат една или повече зони с хиперпигментации. При младите жени този проблем също се среща все по-често. "Младежкият, сияен вид често се определя от това колко е равномерен тенът. Само равномерният тен може оптимално да отразява светлината, което придава свеж и енергичен вид на кожата. Има много жени, които са недоволни от  външния си вид заради пигментните петна." казва др. Керстин Бонсак, научен сътрудник в Eucerin®.

Появят ли се веднъж пигментните петна, мечтите за порцеланова кожа трябва да се преосмислят. Хиперпигментациите са упорити. Всъщност, това е едно от най-сериозните предизвикателства за дерматолозите.

Повече от 100г. Ecerin се базира на актуалите научи открития, за да разработи най-добрите решения за широка гама специфични кожни състояния. При създаването на продукти, които видимо намаляват пигментните петна, учените в изследователския център започнаха от зараждането на проблема – синтеза на меланин - и продължиха усилената си научна работа до разработването на EVEN BRIGHTER. Тази иновативна серия трайно намалява хиперпигментациите и изравнява тена ден след ден с най-ефективната активна избелваща съставка. Резултатът е по-равномерен и сияен тен, без значение на каква въсраст сте!

Много хубаво не е на хубаво

Меланинът е пигментът, от който зависи цвета на кожата. Той се произвежда в клетки, наречени меланоцити (изглеждат като малки октоподи с дълги пипала), които са разположени  в основата на епидермиса. Те синтезират меланин  в отговор на UV радиацията, за да защити клетъчното ДНК от увреждания. Когато се произвежда твърде голямо количество меланин, по кожата се появяват кафеви петна с различна големина и интензитет. Някои хора се раждат с такива зони с концентриран меланин (например бенки), а при други се получават при хиперактивация на меалноцити,в следствие на оксидативен стрес.  "UV лъчението, хормоните и възпалителните процеси в кожата могат да стимулират меланоцитите. Естественият процес на стареене също може да дерегулира тяхната функция." казва Керстин Бонсак.

Появяват се внезапно...

Хиперпигментацията няма нищо общо с възрастта. Често съпътства фази на хормонални промени (бременност, менопауза) или след продължителен прием на контрацептивни таблетки. Така наречената мелазма се появява по челото, бузите и над горната устна. Често изсветлява след като се възстанови хормоналният баланс, но не изчезва напълно.
Друг тип хиперпигментация възниква в следствие  на кожни възпаления при псориазис, екзема и акне. Алергични реакции към медикаменти, изгаряния, лазерни терапии и лазерна епилация също могат да доведат то хиперпигментации.
Най-честите хиперпигментации са слънчевите и старческите петна. Те имат ясен контур и могат да заемат площ от 1 см2. Причиняват се от прекомерно излагане на слънце и затова се срещат по най-откритите части на тялото - лицето и ръцете.

Решението се крие в причината
Eucerin® EVEN BRIGHTER действа там, където се заражда проблемът. Продуктите възпрепятстват прекомерния синтез на меланин и дълготрайно намаляват пигментните петна. Продуктите имат и допълнително действие, като стимулират възстановяването на клетките от UV уврежданията, подхранват и предпазват кожата. По този начин пердотвратяват преждевременното стареене на кожата. Високата UV защита SPF 30 в дневния крем надеждно предпазва кожата от вредните UV лъчи и предотвратява появата на нови пигментации. Като всички продукти на Eucerin, продуктите EVEN BRIGHTER са не само ефикасни, но и с много добра поносимост от кожата.

Действие, възстановяване, защита и грижа
Тайната на новата формула се крие в иновативната комбинация от активни съставки:

B.- Resorcinol е натурално-идентична и много добре понасяна от кожата съставка. Тя прекъсва синтеза на меланин като регулира активността на ензима тирозиназа.

Резултатът: След 4 седмици, колкото трае цикълът на обновяване на кожата, хиперпигментиралите клетки на повърхността на кожата намаляват. Така пигментните петна видимо изсветляват. При редовна употреба вида на кожата се подобрява с всеки изминал ден.

Глицеритиновата киселина
помага на клетките да се възстановят от UV уврежданията. Тази натурална активна стставка предпазва кожата от действието на стреса и влиянията на околната среда.

Резултатът: Процесът на регенерация на клетките е подпомогнат и преждевременното стареене е предотвратено.

EVEN BRIGHTER може да се използва по време на бременност и кърмене, тъй като не съдържа витамин А. Керстин Бонсак: "Разработихме тази серия за жени, котио искат да овладеят хиперпигментациите, като в същото време се грижат по най-добрия начин за своята кожа и я предпазват от преждевременно стареене. Жени, които искат да се борят по-таргетирано с бръчките и загубата на еластичност, могат да интегрират специфичните продукти в ежедневния си режим. "

EVEN BRIGHTER – за равномерен и сияен тен, без значение на каква възртаст сте!

Депигментиращата серия, която прави кожата сияйна включва:

1. Eucerin Even Brighter Clinical дневен крем SPF 30;

2. Eucerin Even Brighter Clinical нощен крем;

3. Eucerin Even Brighter Clinical концентрат;

4. Eucerin Even Brighter Clinical коректор.


Kozmetikata.com