Здраве

Акупресура вкъщи

Здраве, Акупресура вкъщи

Здраве, Акупресура вкъщи

Здраве, Акупресура вкъщи

Сами можем да въздействаме върху определени точки от тялото си, за да ги активираме да защитават имунната ни система и да ни помагат винаги да сме в добра форма. Добре е, ако тяхното "включване" стане всекидневна практика.

СТИМУЛИРАЩИ ТОЧКИ:

Позитивно мислене!
От горната страна на ходилата, на около два сантиметра от мястото, където се съединяват костите на големия и втория пръст на крака, намерете неголяма вдлъбнатина, натиснете с показалеца и масажирайте бавно. Благодарение на този масаж се подобрява работата на черния дроб, укрепва имунната система, понижава се раздразнителността. Масажът на тази точка нормализира кръвното налягане, активизира кръвообращението в краката и предотвратява появата на варикозно разширение на вените. Способства и за изхвърлянето на токсините в организма.

Сексуалност!
От вътрешната страна на глезените, на разстояние четири пръста от кокалчетата е точката, чрез масаж на която може да повишите сексуалното желание. При жените натискът върху нея води до отслабване на симптомите на предменструалния синдром. Активизират се храносмилането и кръвообръщението.

Профилактика срещу заболявания!
Наклонете глава. Там, където се съединяват шийния и гръбния дял от гръбначния стълб, се напипват два прешлена. Точно там е разположена много важна точка. Изправяйки глава, натиснете с показалец, по този начин активирате имунната система и сърдечната дейност.

ОТПУСКАЩИ ТОЧКИ:

Преодоляване на главоболието!
Когато съединявате палеца и показалеца, виждате как се напряга мускулът – в основата му е точката, избавяща от главоболие. Натиснете я с палец и ще почувствате как утихва болката, шията, гърбът и ръцете се отпускат, прииждат хубави мисли. Тази точка върши работа за стимулиране изхвърлянето на токсините от организма.

Справяне с прилошаването!
Тази точка е особено нужна на мореплавателите и на тези, които страдат от токсикоза. Тя се намира над китката на разстояние около два големи пръста. Натискайте я с палец – ще усетите горещина в устата, успокояване в стомаха и просветляване на мислите. Също така може да се справите с безсъние и тревога.

Чрез всичко това, правейки го удома, стимулираме имунната защита на организма и което е най-важно – чувстваме се по-добре!последно от справочника
Абонамент