int(107112) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "107112" ["title"]=> string(65) "Фурми-за-здраво-сърце-и-добра-форма/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "107112" ["title"]=> string(65) "Фурми-за-здраво-сърце-и-добра-форма/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } Фурми за здраво сърце и добра форма | Kozmetikata.com
 

Здраве

Фурми за здраво сърце и добра форма

  • 08.11.2018
  • Автор: Деси Исаева
Здраве, Фурми за здраво сърце и добра форма

Фурмите са едни от най-здравословните плодове. Те помагат при анемия, понижават холестерола, укрепват сърцето, лекуват черния дроб. Съдържат фибри, които са незаменими за добрата работа на червата, както и натурална захар - перфектна алтернатива на обикновената захар.

Фурмите намаляват чувството на глад, а в същото време са мултивитаминозна бомба. Отличен източник са на желязо, за това трябва да се консумират от хора с анемии. Съдържат калий, необходим за спирането на диария, както и подпомагащ въстановяването на чревната флора, което улеснява създаването на приятелски бактерии.

Фурмите регулират телесното тегло, като регулират апетита и понижават холестерола.

Укрепват сърцето. Препоръчва се при сърдечни проблеми фурмите да бъдат потопени във вода през нощта. Сутринта да се отстрани костилката и да се смелят в блендер заедно с водата, в която са били накиснати. Получената смес е добре да се консумира няколко пъти на ден.

Фурмите съдържат флуор, който е важен минерал в борбата с кариеса, тъй като предотвратява по-нататъшно разпадане на зъбите. Препоръчват се и под формата на сок при бебета, когато им растат зъбчетата, тъй като намаляват болката във венците.

Фурмите са добри още за лечение на черния дроб и за прочистване на тялото от токсини.Сок от този плод помага за лечение на болки в гърлото, както и за различни видове настинки.


Фурмите балансират кръвното налягане, като се препоръчват специално при високо кръвно.

Въпреки че е фурмата е доста сладка, тя има свойството да балансира кръвната захар и подпомага лечението на диабет.

Смята се, че фурмите консумирани в последния период на бременността, улесняват раждането и допринасят за правилното развитие на бебето.


Kozmetikata.comОще по темата