int(106931) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106931" ["title"]=> string(61) "Кафето-намалява-риска-от-розацея/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106931" ["title"]=> string(61) "Кафето-намалява-риска-от-розацея/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } Кафето намалява риска от розацея | Kozmetikata.com
 

Здраве

Кафето намалява риска от розацея

  • 25.10.2018
  • Автор: Деси Исаева
Здраве, Кафето намалява риска от розацея

Редовното пиене на кафе и поемането на достатъчно кофеин намалява риска от развитието на розацея – хронично възпаление на кожата на лицето, придружено със зачервявания, разширяване на кръвоносните съдове и капиляри, поява на червеникави гнойни пъпчици. До този извод стигнали китайски учени от института Циндао.

В рамките на дългосрочно изследване специалистите се опитали да опровергаят мнението, че кофеинът съдейства за развитието на розацея. Учените са анализирали здравните показатели на над 82 хиляди жени. В хода на изследването те не само, че не са открили връзка между консумацията на кафе и развитието на тази болест, но дори стигнали до обратните резултати. Като резултати регистрирали намаляване на вероятността от розацея при дамите които поемат повече от 2-3 кафета на ден.

Kozmetikata.com