int(106039) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106039" ["title"]=> string(64) "Как-да-победим-липсата-на-магнезий/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106039" ["title"]=> string(64) "Как-да-победим-липсата-на-магнезий/" ["rubrname"]=> string(12) "Здраве" } Как да победим липсата на магнезий | Kozmetikata.com
 

Здраве

Как да победим липсата на магнезий

  • 31.07.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Здраве, Как да победим липсата на магнезий

Когато организмът изпитва недостиг на магнезий – страда сърцето. И не само... сриват се нервната система, ставите, кускулите и костите.

Според статистиката на Световната здравна организация, повече от 90% от жителите на планетата ни изпитват дефицит на магнезий и страдат от проблеми, свързани с този дефицит, но малцина знаят, че проблемът е именно в този химичен елемент.

Най-честите симптоми при недостиг на магнезии са главоболие, умора, нервност, раздразнителност, липса на концентрация, чупещи се нокти, болки в ставите, ниско кръвно налягане.

За да може организмът ни да работи безпогрешно, магнезият трябва да бъде акомпаниран от калций, витамин D и K2.

Липсата на магнезии може да се причини от стрес, неправилно хранене, някои заболявания, като диабет и бъбречни неразположения. А в следствие на недостика му да се стигне до калциране на артерии, инсулт, инфаркт, мускулни спазми, депресия, хипертония, хормонален дисбаланс и др.

Магнезий можем да си набавим с храната, като ядем картофи, бадеми, фъстъци, банани, ориз, боб, елда, ръж, броколи, спанак, риба, черен шоколад и др.

Естествено и чрез приема на хранителни добавки с този химичен елемет. Ето някои от тях.

Магнезий 250 мгот Webber Naturals
Биодостъпен източник на магнезий като магнезиев малат, глицерофосфат и оксид, които подпомагат развитието и поддържането на силни кости, както и производството на аденозин трифосфат (АТР), основната енергийна молекула на организма.Помага за развитието на костите и зъбите. Има успокояващо действие в периоди на стрес и безсъние. Подкрепя мускулите и успокоява при крампи. Насърчава метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините.

Калций, магнезий и витамин D от Nature’s Way
Тази формула съдържа усъвършенстван хелатен комплекс на калция и магнезия за оптимално усвояване от организма. Витамин D помага за правилното транспортиране, задържането в организма и абсорбцията на калция.

ABO MAGNESIUM (250 mg) + B complex
Магнезият се грижи за равновесието на нервната и мускулна системи. Редовният прием на Магнезий намалява риска от контракции и преждевременно раждане. Освен това магнезият подпомага организма да преодолява стреса и хроничната умора. Комплексът витамини от група В съдържа всички важни витамини от тази група в оптимално количествено съотношение. Витамин В комплекс има важна роля в процеса на синтеза на белтъците, в метаболизма на въглехидратите и мастните киселини, както и при изграждането на еритроцитите.

Магнезий 100 таблетки от JAMIESON
Създаден от естествени източници без изкуствени аромати, оцветители или консерванти, Магнезият на Jamieson укрепва общото здраве, регулира метаболизма, генерира енергия и поддържа костите силни и здрави. Подпомага също нормалната сърдечна дейност, влияе за намаляване на високото кръвно налягане и съдейства за възпроизвеждането на ДНК, подпомага производството на хормони, правилния растеж и възстановяването на клетките.