Звезден миг

Салма Хайек: "Искам да изглеждам прекрасна дама, когато съм на 70"

Звезден миг, Салма Хайек:

Салма Хайек разказва за работата си и разкрива отношението си към красотата. Пред списание "ДюЖур" (DuJour), тя заявява, че не се страхува да остарее, стига да е красива и тогава.

Петдесетгодишната актриса заяви, че иска и занапред да се чувства на висота, но не е готова да си прави специални инжекции заради това. Салма обяснява и своята позиция за промяната на изявите с преминаването на младите години. Тя е доволна, че на зрелите актриси по-често предлагат сериозни роли. "Понякога с възрастта се появяват най-добрите персонажи. Обичам да играя майка и ще се радвам да пресъздам образа на баба. Толкова е скучно до края на дните си да играеш сексуална красавица - мисля, че бих се гръмнала", добавя звездата в интервюто.

"Не вярвам в ботокса, защото лицето ти не се движи, а това е нещо, което остава през останалата част от живота ти, все повече и повече всеки път", казва Хайек. "Аз не гледам на нещата в краткосрочен план. Мисля за дълголетието. Ако имаше нещо, което можеше да се направи, за да ме запази, за да изглеждам добре, бих го направила. Но аз съм влюбен в мъжа ми, искам да изглеждам прекрасна дама, когато съм на 70. Искам той да ме види и да си помисли: "Добре, моето момиче е старо вече, но все още има красота в нея".

Освен като актриса, продуцент (на хитовия телевизионен сериал "Грозната Бети", както и на "Фрида" от 2002 година) майка и бизнесдама (тя пуска собствена марка за красота Nuance през 2011), Хайек е съпруга на милиардер. През 2009 г. се омъжва за Франсоа-Анри Пино, изпълнителният директор на конгломерата за лукс "Керинг" (Kering) който е мултинационална модна компания с марки като "Гучи" (Gucci), "Сен Лорен" (Saint Laurent), "Баленсиага (Balenciaga) и "Стела Маккартни" (Stella McCartney) в портфейла си.

Две години преди да се омъжи, Хайек ражда на 41 дъщеря им Валентина. Тя и Пино очевидно са много влюбени. Хайек разказва за плановете си да се събуди в 4:00 за полет до Милано следващата сутрин, така че да може да седи редом с мъжа си на дефиле на "Гучи".

Малко аритметика и става доста очевидно, че на Хайек не е необходимо да работи, но: "Харесва ми, забавно е. Аз също мисля, че на семейството ми му харесва", казва тя. "А и нямам натиска, на който бях подложена, когато бях по-млада". Сега, когато съм по-стара не поемам толкова сексапилни роли", казва тя.

Салма с любов разказва за работата си. "Правих собствените си каскади. Те казаха: "Имаме дубльор, някои от нещата са доста трудни" А аз отговорих: "Ами, нека да опитам". И познайте какво? Все още мога да ритам наистина високо! Можете да си представите, че на следващата сутрин бях цялата контузена, не можех да се движа в продължение на две седмици, но, човече, нали се показах този ден!".


Абонамент

От форума