Звезден миг

Камерън Диас начело на кампания за красиво остаряване

  • 01.04.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Звезден миг, Камерън Диас начело на кампания за красиво остаряване

Камерън Диас застана начело на кампания за красивото остаряване. В последно време безспорно се задълбочава тенденцията за все по-драстични пластични интервенции за заличаване на следите от остаряването.

В един свят, където не е необичайно във всяко женско списание да се предлагат подмладяващи продукти и да се използва фотошоп за идеално гладка кожа на 50-годишни жени, въпросът със стареенето е нещо като табу. Никоя жена не иска да остарява и да започне да губи еластичната си кожа. Натискът върху жените е толкова голям, че и темата за възрастта е препоръчително да се избягва.

Именно тези негативни тенденции подтикнаха Камерън Диас да стане инициатор на кампанията за красивото остаряване. Актрисата публикува в Инстаграм селфи, на което няма абсолютно никакъв грим.

На фона с безкрайно фотошопираните снимки, натуралният вид на 43-годишната актриса стана една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Звездата не за първи път повдига въпроса с остарявнето на жените. Тя публикува и книга за стареенето и как жените могат да използват времето си, за да поддържат здравето си като източник на енергия и добър външен вид.

"Застаряването е духовно и емоционално пътуване, не само физическо", каза актрисата пред списание "Parade". /БГНЕС