Звезден миг

Сандра Бълок за принципите и борбата за успех

  • 19.06.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Звезден миг, Сандра Бълок за принципите и борбата за успех

В новата лента за прочутите Оушън - "Ocean's Eight" Сандра Бълок е подписала специална клауза в договора си за тази, а и за всички следващи продукции оттук нататък, в която се казва, че няма да се снима в секси пози и да се вихри в спалнята с екранните си партньори.

Тя каза: "Не съм жена, която би казала: Ще се снимам като сексуална дива, защото ще изглеждам добре! Не искам да знам кои са най-добрите ми ъгли за снимане гола. Не искам да виждам това. Не искам да го чувам. Няма да го направя във филм."

Любимата на много кинофенове 53-годишна звезда признава, че всичко в кариерата й е "битка", защото никога не е била заинтересована от конвенционални романтични роли. Тя признава: "Всичко беше борба. Винаги ще бъде борба. Казвала съм много пъти: "Не мога ли да не бъда героиня в типичния разказ за момичето, спечелващо момчето? Ако има романтична сцена, не може ли тя да бъде смешна?"

Въпреки, че Сандра си спечели име на "American girl next door" (еквивалент на типичната романтична героиня) тя призна, че винаги е имала желание да се "бунтува" срещу това да е "обусловена" да играе в такива филми. Тя твърди: "Аз съм едно чудато мъжко момиче, което е полугерманка. В кръвта ми е да се бунтувам. Но бях поставена при такива условия, за да успея. Трябваше да поема отговорността да бъда част от това."

Звездата, която има син Луи, на 8 и дъщеря Лайла, на 6 години, и чийто партньор е фотографът Брайън Рандъл, винаги се е чувствала "безопасно" в комедии. В предишните години Бълок беше най-високоплатената актриса в света. Това, както често е споделяла сама тя, я е карало да се чувства зле. Когато направих първата голяма заплата, хората не казаха: "Браво на теб!" Бях атакувана на всички нива. Трудно е да се наслаждаваш, когато другите ти създават усещането, че не го заслужаваш... /БГНЕС