За Мъжете

Най-търсените козметични процедури от мъжете

  • 12.03.2016
  • Автор: Светлана Илкова
За  Мъжете, Най-търсените козметични процедури от мъжете

Ако си мислите, че мъжете нямат предпочитани козметични процедури, лъжете се. Тяхната страст към външния им вид се разпалва около 40-тата им година, когато започват да се притесняват от белезите на остаряването.

Основните водещи стимули на силния пол да прибегне към козметични процедури са притеснението от напредването на възрастта, желание за удължаване на сексуалната активност, финансови възможнисти и престиж. Характерно за мъжете е, че ако могат да направят нещо за външността си, ще го направят сами в къщи, предпочитат по-кратките терапии и ако може да са безболезнени.

Ето за какви процедури прибягват до специалити козметици и дерматолози най-често.

ЕПИЛАЦИЯ

Обезкосмяването заема челното място в предпочитаните от мъжете процедури. Напоследък все повече мъже и то от всички възрасти прибягват до лазерното обезкосмяване. Обикновенно се премахват космите от ръцете, гърдите, гърба, раменете и врата, както и тези от ушите и носа.

АНТИЕЙДЖИНГ ПРОЦЕДУРИ
Сред тях най-претпочитаната терапия е тази с хиалуронова киселина. Работи се най-вече за проблемната зона около очите. Мъжете не са заинтересовани от попълването на бръчките, а по-скоро  искат да имат стегната и добре изглеждаща кожа. Затова те предпочитат лазерни процедури за стягане и колагенова магнитофореза, както и някои видове пилинги. Противно на очакванията все повече мъже използват антиейдж кремове и кремове против бръчки  у дома.

БОТОКС И ФИЛЪРИ
Мъжката кожа се набръчква по-късно и старее по-щадящо, защото задържа повече влага. Тя е по-плътна е и е доста по-мазна от тази на жените. Вэпреки това някои представители на силния пол прибягват и до тези процедури след 45-тата си година.

РОЗАЦЕЯ И РАЗШИРЕНИ КАПИЛЯРИ
С годините кръвоносните съдове на носа и бузите стават по-видими почти при всички, но особено често се забелязва при силния пол. Освен с кремове и медицински продукти срещу този проблем мъжете се доверяват и на лазерните процедури.

Kozmetikata.com