За Мъжете

Поддържани нокти при мъжете

За  Мъжете, Поддържани нокти при мъжете

За  Мъжете, Поддържани нокти при мъжете

За  Мъжете, Поддържани нокти при мъжете

За  Мъжете, Поддържани нокти при мъжете

Грижата за ноктите обикновено не е сред приоритетните занимания на силния пол, що се отнася до личната хигиена и външния вид. Въпреки това, не можем да не обърнем внимание на ноктите, както на ръцете, така и на краката, на мъжете, защото те са едно от първите неща, които жените забелязват, а и липсата на грижа за тях може да доведе но някои балезнени проблеми.

Непохватното рязане на ноктите е една от най-често посочваните причини за врастнали нокти на краката. Врастналите нокти могат да предизвикат болка, подуване и инфекции. Най-честата грешка при рязането на ноктите е изрязването им прекалено късо, явление, срещано доста често при мъжете.

Специалистите препоръчат, за да се избегне този проблем и особено ако не сте много сръчни при боравенето с ножица, да се използват качествени нокторезачки, които имат формата на клещи, но са така оформени, че да следват естествената извивка на нокътя. Не режете ъгълчетата, те се оформят допълнително с пиличка.

Пиличката не е аксесоар само за жени. Може да изберете между метални пилички и такива на хартиена основа. Пилете само в една посока - от основата на нокътя към върха, иначе ще нащърбите ноктите. С хартиените пилички, които са по-фини, можете и да полирате нокътя.

Посещението от мъжете на специалист, който да оформи маникюра и педикюра им вече е все по-често срещано явление. Маникюристът ще се погрижи освен за ноктите ви и за тънката ивичка кожа, която, ако не се прибере навътре, започва да става все по-широка, да се втвърдява и пречи. Ако все пак сте решили да се справяте сами, с помощта на облата шпатулка в комплектите за маникюр набутайте кожичките на вътре.

Кремът за ръце е силно препоръчван за силния пол. Той ще помогне да омекотите кожичките и оформите маникюра по-лесно, но и ще направи като цяло усещането на дланите ви по-приятно, нещо от което имат нужда всички мъже, занимаващи се активно с фитнес или тежък физически труд.

И ако този вид поддържане на ноктите ви се струва прекалено, припомнете си, че преди няколко години Джони Деп пусна серия лак за нокти, специално разработен за мъже. Не е тайна, че лак за нокти използват - Деп, Дейвид Бекъм и принц Хари… Лаковете на Деп в началото бяха пуснати в три цвята, считани за най-мъжки - синьо, лилаво и металик. Все повече козметични марки твърдят, че мъжкият маникюр набира популярност, особено при младите момчета.

Kozmetikata.com