За Мъжете

Йога за мъже

  • 18.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
За  Мъжете, Йога за мъже

За  Мъжете, Йога за мъже

За  Мъжете, Йога за мъже

За мъжете практикуването на йога е много интригуващо, но не е тайна, че повече с нея се занимават жените. Защо е така?

У мъжете съществува вътрешна съпротива. Затова и често не се решават, защото или смятат йогата за чисто женско занимание, или след разглеждането на фотографи с красавици, които са във невъзможни пози, те окончателно решават, че това е физически недостижимо.

За мъжете – практикуването на йога може да се превърне в метод за всестранно развитие на личността и духа. Способ да получите контрол над ума и тялото.

Много важно е да изберете именно мъж-преподавател. При жените практиките са съвсем различни и се преследват различни цели.

Можете смело да започнете занимания. Може отначало да използвате и помощни средства, така че да чувствате увереността, че постепенно ще достигнете наистина ефективни резултати. А съответно, ефектът от практиките е определен и има своето място.

Ако смятате, че йога не е достатъчно силово занимание и няма да ви помогне при тренирането на всички групи мускули, определено не сте прави.

Ще бъдете сериозно удивени, когато почувствате колко физически усили са необходими за задържането на формата на една или друга поза.

Изправените пози, интензивните усуквания, балансите и опорите на глава и ръце, на рамене – тук мъжът е на 100% себе си.

Йогата е прекрасен метод за развитие на издържливостта и здравето на духа, спокойствието, концентрацията и хармонията, но най-важното е да се пренесат тези качества в ежедневието.

Kozmetikata.com