За Мъжете

9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

За  Мъжете, 9 начина за презареждане

Домашните генератори, акумулатори тук няма да помогнат. А през зимата енергията ви е нужна, както никога, а значи трябва да сия набавите отнякъде. Отдаде ни се да научим цели десет източника и сега ще ги споделим с вас.

1. Сменяйте чорапите
И ние самите не знаем защо, но този метод действа. Пробвайте да вземете със себе си допълнителен чифт чорапи и ги подменете, например по обяд. Ще се почувствате отново бодри и тонизирани. Това се препоръчва особено, ако много се движите през деня – препускате по задачи или преследвате малчугана си в парка. 

2. Похапнете плодове
Особено внимание за сините, червените и виолетовите. Тези цветове говорят, за това, че в тях се съдържа антоцианин – силен антиоксидант, повишаващ работоспособността на момента.  

3. Помиришете лавандула
На доброволци бил направен експеримент – накарали ги да решат математически тест, след което вдишали аромата на етерично масло от лавандула. След ароматерапията те отново започнали да решават  теста и го минали на един дъх...

4. Яжте малко, но често
Хапвайте по малко през целия ден, като регулярно попълвате запаса си от енергия. Опитвайте се да не се увличате с мазните и сладки храни – след тях ще имате половинчасов прилив на енергия, но после ще ви се доспи.

5. Слушайте музика
Доказано е, че мозъчния център на удоволствията се активизира, ако по време на работя слушате музика. Измерете производителността си по време на любимите песни и след това се възползвайте от тях при необходимост.

6. Опитайте семена от чиа
Тях ги препоръчвали още ацтеките, заедно с фасул и царевица. А ацтеките не дават лоши съвети, всичко, което са оставили за нас е или полезно, или вкусно, или повишаващо потентността. Чиата не е изключение -  семената й във вид на прах може да се добавят в храната, а може и да се хапват просто така.

7. Застанете на пръсти
Ефективно упражнение, за да се заредите с енергия по средата на роботния ден – застанете на пръсти и се отпуснете няколко пъти. Кислородът започва да циркулира по-бързо в организма, глюкозата навлиза в кръвта и вие за миг сте презаредени с енергия.

8. Отделете повече внимание на закуската
Обилен обяд – това е добре, но след него обикновено ви се доспива (можете да проверите). Затова направете така – пригответе си много богата закуска, а после се ограничете за по-лек обяд. Така получавате две в едно – ставате по-продуктивни сутрин и оставате бодри следобед. Вечерята, както казва пословицата, може да дадете на врага.

9. Увеличете влажността
Вземете душ, отидете на басейн или ако нямате възможност нито за едното, нито за другото, наплискайте лицето с вода от чешмата. Това винаги ободрява, помага да се зареди с енергия и разсънва. Особено ако водата е студена.

Kozmetikata.com