За Мъжете

Деловият мъж: Поддържан и успешен

За  Мъжете, Деловият мъж: Поддържан и успешен

За  Мъжете, Деловият мъж: Поддържан и успешен

За  Мъжете, Деловият мъж: Поддържан и успешен

За  Мъжете, Деловият мъж: Поддържан и успешен

В деловия свят по-съществено е да сте добре поддържани, отколкото скъпо и добре облечени. Изисканият външен вид на деловия мъж може да бъде развален от скъпите дрехи, в които е облечен не дотам поддържан човек.

Грижата за себе си е не по-малко важна, от умението да говорите убедително, например.

Напълно вероятно е събеседникът ви да се загледа в недобре оформените нокти или небрежната прическа, отколкото да слуша внимателно условията по сделката, които му предлагате.

Ето няколко фактора, които създават негативно впечатление в деловия свят:

Недостиг на хигиена
Небрежна прическа или замърсена коса
Резки аромати
Неоформени и неподдържани нокти


Деловото общуване предполага следващите няколко правила за грижа, които са препоръчителни в бизнес средите:
Нищо не може да зам
ени редовната грижа за външния вид и личната хигиена, това е изключително важно. Вода, измиващо средство и кърпа – не е сложно.

Поддържайте лицето
Хората най-напред обръщат внимание на него. Стърчащите от носа косъмчета, изсушената и белеща се кожа подбиват първото впечатление, което създавате у събеседниците си или деловите си партньори.
Гладко избръснатото лице е неизменен елемент в деловия имидж. Не е лоша идеята да поставите една самобръсначка в някое от чекмеджетата на бюрото си в офиса, за наистина екстремни ситуации (всичко се случва). Ако (дано не се налага) е необходимо да работите цяла нощ, за да завършите спешно важен проект до следващата сутрин, ще можете да се избръснете и да започнете новия ден на чисто.

Не подминавайте прическата
Косата расте постоянно, затова и грижата за поддържането на перфектната прическа е всеки ден. Тя трябва да е безупречна във всеки един момент. Не означава, че трябва да е изключително къса, въпреки, че това е удачен вариант и спестява куп проблеми и главоболия.  Но добрата прическа и правилната грижа могат да направят чудеса за стила ви професионалния ви имидж.

Не пропускайте ръцете
Поддържаните ръце винаги правят добро впечатление. И това е нещо, което също не бива да се пренебрегва. Грижата за ръцете е лесен, но дава осезаемо преимущество, винаги в положителна посока за деловия ви имидж, статус и престиж.

Подберете аромат
Избягвайте силните и резки парфюми и дезодоранти. Предназначението им е да създават приятно впечатление у другите. Те не са длъжни да припадат от тежките ухания.
 
Преди да започнете да размишлявате за това, кой костюм или риза са по-подходящи за предстоящата ви делова среща, убедете сте, че сте  се погрижили за перфектния си външен вид.

Kozmetikata.com