За Мъжете

Кремът против бръчки при мъжете

  • 12.10.2009
  • Автор: Светлана Илкова
За  Мъжете, Кремът против бръчки при мъжете

Нуждаят ли се мъжете от козметика срещу бръчки? Това е въпрос, пред който всички се изправяме в даден момент. Дали нямаме малки бръчици около очите и по челото? Да правим ли нещо по въпроса? Какво може да се направи?

Бръчиците са естествено последствие от емоциите, които изразяваме постоянно. Всяко лице, което не е някаква маска, изразява най-различни чувства всеки ден и свиването на лицевите мускули рано или късно води до бръчици. Те не са задължително нещо грозно и проблемно, поне не докато сме на 20. С годините обаче отпуснатата кожа и бръчиците могат да започнат да ни притесняват. Какво да правим тогава?

Козметичен щанд
Решението да отидеш да си купиш крем против бръчки не е лесно, защото това означава да признаеш, че ги имаш и че те са проблем за теб. Да не говорим за притеснението, което повечето от нас изпитват, като чуят думите "крем" и "мъже" една до друга, както и за предизвикателството да влезеш в козметичния магазин и да кажеш: "Искам крем против бръчки".

За начало
Ако решиш за пръв път да ползваш крем против бръчки, имай предвид няколко неща...

1. Не е необходима такава козметика, ако си на 20 – младата кожа се грижи сама за себе си. Това, което трябва да правиш, е да й помагаш да се грижи за себе си с продукти като овлажняващ крем, слънцезащитни продукти, тоник, подходящ крем за бръснене и т.н. Да мислиш за бръчки е още рано.

2. Преди да посегнеш към крема, помисли върху няколко неща: Храниш ли се здравословно? Грижиш ли се за кожата си? Пушиш ли? Пушенето например е един от сигурните начини в някакъв момент да изглеждаш с 10 години по-стар и срещу това няма да ти помогне никакъв крем. Иначе казано, колкото по-здравословно живееш, толкова по-късно ще имаш нужда от козметика срещу стареене на кожата.

3. Възрастта е важна, макар че всичко е относително. Като цяло не е добра идея да започваш много рано. Някои казват, че 25 години е добър момент, други казват 21-22 или пък 28-29. При всички случаи идеята за профилактика, която да започне преди появата на истински дълбоки бръчки, е добра. Но решението е индивидуално

4. Не започвай със силен и агресивен крем. Това е много важно, ако си на 20 и няколко години, защото тогава кожата ти все още е склонна към Париомазняване и акне, а кремовете срещу бръчки ще увеличат тази склонност. Започни с по-мек продукт.

Кремът: цената


Качеството на козметиката определя това доколко и как тя действа, затова понякога е необходимо да се инвестират и малко повече пари в нея. Но не се изхвърляй – не е нужно да дадеш цяло състояние за нещо качествено. Хубав крем може да се вземе и за 20-30 лв., и за 70, а и за повече, всичко е въпрос на личен избор и възможности.

Кремът: съставът...


Много кремове против бръчки разчитат на една съставка, наречена аргирелин. Това е търговското име на ацетил хексапептид-3 – синтетичен пептид, създаден на основата на естествени протеини. Аргирелинът е част от различни козметични продукти против стареене на кожата. Когато се нанесе такъв продукт на челото или около очите (зоните, където мимическите бръчки се появяват най-бързо), аргирелинът потиска свиването на мускулите при различните им движения (усмивка, мръщене и т.н.) Идеята на този вид продукти е, че колкото повече се потискат мускулните контракции, толкова по-малко дълбоки ще са бръчиците.

Повечето кремове против бръчки съдържат също така антиоксиданти  и овлажняващи агенти, както и ретиноли – съединения, свързани с витамин А, които обаче във високи количества имат странични ефекти.

Кремът: целта

Една от целите на всеки крем против бръчки е да стимулира производството на колаген в кожата. Колагенът е един от най-важните Здравословен начин на животпротеини в организма. Той, заедно с кератина, дава на кожата нейната  сила и еластичност и липсата му води до бръчки. Друга цел е намаляването на свободните радикали, които са свързани с появата на бръчки.

Освен крема

За да предпазим кожата на лицето си от бръчки, не е достатъчен само някакъв скъп крем. Трябва постоянно да се грижим за нея, като я поддържаме добре хидратирана и не позволяваме прекомерното й излагане на слънце, особено без защитата на слънцезащитен крем. Здравословните навици също са определящи. Слънцето, дехдратацията и нездравословният начин на живот са три сигурни пътя към по-бързо остаряване на кожата.
vratovrazka.com