За Мъжете

Козметична процедура почистване на лицето

За  Мъжете, Козметична процедура почистване на лицето

Вече е многократно доказано, че голям процент от проблемите с кожата на лицето – включително пъпките и разширените пори – са последица от непочиствана или неправилно и недостатъчно почиствана кожа.

Затова почистването на лицето е задължителна козметична процедура за  всеки мъж. Препоръчителна е за всеки тип кожа и всяка възраст.

Мъжете може да нямат нужда от почистване на кожата от грим, както жените, но и за нас ежедневното почистване на лицето в домашни условия е задължително. А за се възвърне блясъкът и чистотата на лицето и за да имате по-гладка кожа, е добра идея да си направите козметичната процедура почистване на лицето. Освен всичко останало, това ще повлияе и на самочувствието ви.

Защо ни е необходима подобна процедура?

Защото прахът и потта се наслояват върху кожата на мъжа така, както и върху женската кожа. Разликата е, че в повечето случаи кожата на жените е доста по-чувствителна и те си прилагат процедурата по- често.

Ето как протича една процедура за почистване на лицето...

Започва се с почистване на цялото лице с тоалетно мляко или гел за лице; хидратиране и тонизиране с лосион; ексфолиация на кожата с пилинг ексфолиант за почистване на мъртвите клетки; и подготовка на кожата за дълбокото почистване.

Следващата стъпка е вапоризация, която подпомага отварянето на порите и по-лесното почистване на лицето. Най-често това се осъществява с помощта на пара, по-рядко лицето се закрива с фолио за кратко време, чрез което почти се постига ефектът на третирането с пара.

Екстракцията на комедоните се извършва с комедоночистач (инструмент). Това почистване на лицето е по-подходящо от екстракцията на комедоните с ръце, тъй като гарантира изключителна стерилност и чистота. Кожата е по-малко зачервена и се възстановява по-бързо.

След екстракцията на комедоните е задължително използването на т.нар. Д'арсонвал (високочестотен ток с бактерицидно действие), с който се минава лицето, за да се затворят порите и успокои кожата. Накрая почистването на лицето завършва с маска според типа на кожата и дневен крем за защита на лицето.

Продължителност на процедурата: 1 час и 30 мин.

Препоръчителна честота: 1-2 терапии месечно

Резултати: Отстраняват се пъпки и комедони. Кожата е чиста, свежа, с избистрен тен.

vratovrazka.com


Продукти за почистване на лицето на мъжа може да закупите от онлайн магазин Kozmetika.bg