За Мъжете

Как да избереш идеалната вратовръзка?

За  Мъжете, Как да избереш идеалната вратовръзка?

Един мъж и добре да живее, все някога ще трябва да сложи вратовръзка. В днешно време етикетът продължава да действа основно в офис средата – и то предимно в големи корпорации, и за официални събития – и то много официални. Останалите мъже могат да се чувстват свободни от избора на подходяща вратовръзка.

И въпреки това, дори никога да не изберете работата в голяма компания със строг етикет за работното облекло, ще ви се наложи да присъствате на събитие, което изисква наличието на вратовръзка – като се ожените, за някое специално тържество или пък кой знае – може да получите Нобелова награда или награда за публицистика, например...

Когато все пак стигнете до този момент, трябва да знаете, че лошо подбраната вратовръзка може тотално да развали и най-добрия костюм, а с него – и цялата ви визия.

Разбира се, най-важното нещо е да съобразите дали вратовръзката ще подхожда на костюма. Огледайте се, веднага ще забележите около вас тези мъже, които не са успели да се справят с това – просто се открояват от останалите.

След това съобразете дали цвета на вратовръзката отива на цвета на очите, тена на кожата и цвета на косата ви. Ако помислите за всичко това, ще редуцирате значително подходящите възможности, а това си е улеснение.

Най-добрите материи са коприна и сатен и най-добре – погледнете етикета преди да купите връзка.

И много важно – изберете подходящата дължина. Късата вратовръзка създава аналогичен ефект като късите панталони. Вратовръзката трябва да достига около сантиметър и половина под горния ръб на колана.

Още:

- Официалният костюм се носи с черна вратовръзка (и в много редки случа – бяла или сребърна).
- Цветните вратовръзки се носят с ризи с принтове – райета и карета.
- Ако обличате цветна риза, задължително трябва вратовръзката да хармонира като цвят.
- Ако носите спортно сако – връзката е добре да контрастира като цвят – на сакото или на ризата.
-  Не прекалявайте със смесването на цветове и материи. Всичко става с практика.

Ако сте запален последовател на модата и избирате цветовете и материите на вратовръзките си според сезона, не забравяйте, че ще трябва бързо да се простите с тях. Ако в един сезон се носят много къси връзки на карета например, то най-вероятно след няколко месеца въобще няма да са актуални.

 И... не избирайте вратовръзки с щипки – хубаво е да умеете за направите хубав възел на хубавата си връзка.


Гергана Кангалова