За Мъжете

Колко важни са правилните обувки?

Как да избереш най-подходящия чифт?
За  Мъжете, Колко важни са правилните обувки?

За  Мъжете, Колко важни са правилните обувки?

За  Мъжете, Колко важни са правилните обувки?

За  Мъжете, Колко важни са правилните обувки?

За  Мъжете, Колко важни са правилните обувки?

Модата се променя всеки сезон, тя е ефирна, невярна и капризна. Основата, обаче си остава същата. Мъжете, в сравнение със слабия пол, имат драстично по-малко обувки и в повечето случаи ги смятат за универсални. Обувките обаче, са това, което завършва визията и създава впечатления. Дори най-скъпия и елегантен костюм ще стои нелепо, ако обувките са неподходящи.

Хубави обувки не значи, твърде скъпи и "лъскави". Когато сте в магазина за обувки, можете да се доверите на интуицията си и да купите тези, които най-много ви харесват. Най-вероятно те са и най-подходящите, защото човек трудно може да избяга от стила си.

Поинтересувайте се от различните материи и различните видове кожа,  която се използва:

Велурът е класически избор, но трябва да внимавате с модела, особено ако носите по-голям номер, за да не изглеждат краката ви твърде големи. А и тази материя е капризна и изисква по-специални грижи за поддържане.

Телешката кожа е един от най-висококачествените материални за направата на обувки. Тя не само е здрава, но и позволява на краката да дишат, изолира добре и се почиства много лесно.

Кордован – това е истинска конска кожа и обикновено е в червеникав цвят. Този материал е по-скъп от телешката кожа, има способността да пази топлината и е много здрав. Така че, особено през зимата, тези обувки имат огромен шанс да се превърнат в любимите ви.

Избягвайте обувки от много зърнеста (пореста) кожа
– те обикновено изглеждат твърде безформени.

Друг начин да класифицирате обувките е според това, дали имат връзки или просто се "нахлузват". Правилото е, че на работа можете да ходите с обувки без връзки, но за официално събитие – изберете такива с връзки.

Следва и изборът точния цвят:
- Разбира се, черното е основен цвят и е най-лесно да намерите подходящи черни обувки.
- Белите мъжки обувки са по-редки, а и са твърде специални. Не залагайте много на тях, особено през студените сезони.
- Кафявите обувки отиват, на костюми в кафявата и черната гама. Те са допълнение и разнообразие към вашия гардероб.

Ако имате големи стъпала – избирайте обувки с върхове, които следват линията на пръстите. Стеснените върхове ще направят краката ви огромни.
Ако имате малки стъпала, носете обувки с квадратни върхове, това ще ги уголеми оптически. Но имайте предвид, че тези обувки не са особено стилни и ако стават за работа, не ги избирайте за официални поводи.
Гергана Кангалова