За Мъжете

Грижа за косата – специално за мъже

  • 16.04.2009
  • Автор: Светлана Илкова
За  Мъжете, Грижа за косата – специално за мъже

Обикновено, когато става дума за грижа за косата, сме свикнали да си представяме жени, но как се справят мъжете? Всъщност напоследък мъжете откриват удоволствието от грижата за себе си – от добрата козметика и хубавото усещане, от добрата подстрижка...

Подходящата грижа за косата трябва да бъде част от ежедневието на всеки.

1. Най-важното е да знаеш какъв тип е твоята коса – суха, мазна или нормална
   
       Ефектът суха коса се причинява от по-"бавните" мастни жлези, затова ще й въздействат добре хидратиращ шампоан и балсам.

      Мазната коса е резултат на високата активност на мастните жлези, затова избирайте продукти, създадени специално за този тип коса.

      Нормалната коса се поддържа най-лесно. Избирайте подходящи шампоани без агресивни съставки.

2. След като изберете шампоан, е добре и да го използвате. Не прекалявайте с количеството – изсипете първо на дланта си (колкото монета), за да сте сигурни, колко точно използвате. Нанасяйте шампоана с нежни масажни движения на скалпа. Използвайте хладка вода.

3. Следващата стъпка е използването на балсам. Нанесете, оставете да подейства 2 минути и изплакнете добре. Резултатът ще ви хареса.

4. Сушете нежно като попивате с кърпа.

5.  Ресането, дори когато косата ви е къса е полезно и приятно
– стимулира кръвообращението.

6. Когато стигнете до стилизиращите продукти, трябва да знаете, че пазарът предлага и други варианти, освен добре познатия ви гел за коса, например – пяна или лак. Пяната прави по-естествен ефекта от прическата и не се набива на очи, а лакът фиксира наистина добре.


Гергана Кангалова