За Мъжете

Правото да имаш добре поддържани ръце

За  Мъжете, Правото да имаш добре поддържани ръце

За  Мъжете, Правото да имаш добре поддържани ръце

А бяха времена, когато грижата за ръцете и ноктите беше само женски приоритет. Всъщност луксът да имаш добре поддържани ръце днес може да си позволи всеки средностатистически мъж, стига да пожелае.

Да се оставите в ръцете на професионалист да се погрижи за ноктите ви, може да бъде истинско удоволствие, а и резултатът си струва! Всъщност чистите нокти са необходимост и при условие, че нямате време за посещение в салона или това е просто под достойнството ви – погрижете се сами!

Замислете се само – колко пъти на ден се ръкувате?! Когато сте на работа, срещате се с познати, или имате среща, първото ръкуване е част от първото впечатление за вас.

Когато се постараете, ръцете ви да изглеждат добре поддържани, това със сигурност значи и че ще се чувствате по-добре. Периодичното използване на лосион, например може да предпази кожата ви от болезнени ранички, особено през по-студените месеци, когато кожата се изсушава от ниските температури и вятъра.

Абсолютният минимум

При условие, че сте твърде зает или просто не искате да си "губите" времето, то за да си спестите излишни усилия е важно да не вършите и излишни действия. Поддържайте ноктите си къси и чисти. Купете си четка за нокти (продава се във всеки специализиран магазин или аптека) и с нейна помощ четкайте връхчетата на пръстите си. Често това може да бъде достатъчно.

Допълнителни грижи

Кожата на ръцете лесно се изсушава и зачервява. Освен това, ако имате мазоли, задължително използвайте пемза или друг инструмент, подходящ за целта. Внимавайте да не изтъркате твърде много от горния слой на кожата си, защото това може да бъде болезнено и да ви създаде дискомфорт. След тази процедура намажете ръцете си с хидратант (овлажнител) – има такива специално за мъже, но при условие, че разполагате с крем или лосион за суха кожа – използвайте него.

Веднъж седмично ексфолирайте кожата на ръцете си. Тези грижи са достатъчни ръцете ви да бъдат меки и със здрава кожа.

Екстра грижи

Има още един последващ етап в грижата за ръцете – това е грижата за кожичките. Звучи ви като момичешки проблем? Хайде! Със сигурност знаете, че може да бъде болезнено и безкрайно дразнещо да се закачвате за пуловера си всеки път, когато се обличате. Купете си продукт, който да омекотява кожата и специален инструмент, който наподобява тънка пръчица, с чиято помощ можете да връщате обратно стърчащите кожички. Нали не смятате да ги гризете?

Накрая – можете да си набавите и заздравител за нокти. Той само прилича на лак, но целта му е да ги подхранва и заздравява. Има такива заздравители, които не придават блясък, а просто здрав вид на ноктите.

Ако все пак сте в подходящо настроение – отидете при професионалист. Не само ръцете ви ще изглеждат добре, но и ще се чувстват така. Тези посещения обикновено завършват с масаж и усещането е сякаш някой наистина се е погрижил за вас!


От Гергана Кангалова