За Мъжете

Епилацията при мъжете

Въпросът не е "Трябва ли?", а "Знаете ли кое е най-добро за вас?"
За  Мъжете, Епилацията при мъжете

За  Мъжете, Епилацията при мъжете

Гладката кожа доскоро беше само женска привилегия. Началото на обезкосмяването при мъжете поставиха спортистите – плувците, лекоатлетите, бодибилдърите. А в последствие все повече представители на силния пол решиха, че е практично, или че е красиво, или просто не устояха на изкушението да имат мека и гладка кожа. Всъщност, причините мъжете да епилират тялото си не са толкова важни, въпросът е да го правят добре, а това става като избират възможно най-подходящите методи.

1. БРЪСНАЧ

Започваме с бръсненето, защото то е част от мъжката природа. Освен това, бръсненето е умение, което по-силната част от човечеството владее до съвършенство и същевременно знае какви са предимствата и недостатъците му.

Най-подходящ за: Бръсненето си остава най-подходящо за брадата. Можете да използвате острието на бръснача и за областта на корема, гърба или раменете. Предимствата му са, че е много бързо и лесно. Но недостатъците са: риск от поява на врастнали косъмчета, както и това, че ефекта е изключително краткотраен.

Трайност: На втория ден вече се усеща как косъмчетата растат.

Праг на болката: 1/5 (и то само ако се порежете).


2. ДЕПИЛАТОАР


Депилатоарът представлява гел или крем, който атакува протеините в косъма и ги разгражда. Резултатът е – космите се отстраняват от кожата толкова лесно, сякаш никога не са били свързани с нея.

Най-подходящ за: Гърба, гърдите, ръцете и краката. Кожата на лицето и в областта на гениталиите е твърде чувствителна за този метод на обезкосмяване.

Трайност: От 4 дни до седмица.

Праг на болката: 0/5 (Но ако имате чувствителна кожа, проверете съставките).


3. КОЛА МАСКА

Кола маската е лепкава смес, напомняща (и близка до) карамел. За използването в домашни условия се предлага върху специални ленти за по-лесна употреба. Тя просто отскубва космите от коренчетата.

Най-подходяща за: Оформяне на веждите, премахване на космите от ушите и врата, краката, подмишниците и ръцете. Кола маската е твърде болезнена процедура, за да се използва в областта на гениталиите. Но ако ви стиска можете да опитате.

Трайност: Около 4 седмици.

Праг на болката:
5/5


4. ЕЛЕКТРОЛИЗА

С помощта на ултра тънка игла се прониква до основата на всеки косъм по отделно. Системата използва електричество върху фоликулите на космите, убивайки клетките, които ги създават. Веднъж унищожена тази клетка, косъмът не може да порасне.

Най-подходяща за: В действителност електролиза може да се използва за всички зони на тялото, но поради изключително бавната процедура (всеки косъм се третира индивидуално), е препоръчително да се използва върху по-малки зони, като веждите и врата.

Трайност: Завинаги. (Но този резултат изисква много време.)

Праг на болката: 3/5


5. ЛАЗЕР

Лазерът унищожава корените на косъмчетата, не убива клетките. Технически е възможно на същото място да порасне друг косъм, но в действителност е много рядко.

Най-подходящ за: Гърба, гърдите, корема, раменете и областта на гениталиите. Дава най-добър резултат при светла кожа с тъмни косми. Не се препоръчва за хора с руси косми, а при тези с по-тъмна кожа е възможно да са необходими повече процедури.

Трайност: В повечето случаи резултатът е постоянен, но са необходими редовни посещения в салона, докато не приключи процедурата.

Праг на болката: 3/5


От Гергана Кангалова


#1 трябва да се премахне консерватизма
23/06/2009 13:11
от петър Намирате този коментар за неуместен?
аз съм за епилацията при мъжете, самия аз се погнусявам като видя космат мъж пък камо ли аз да съм космат, но за всеки влак си има и пътници
Колата си боли, но се свиква. По принцип аз я използвам за мишници и гениталии, където наиситна си боли доста, но пък веднъж месечно се трае. Май и гърдите ще пипна така скоро с кола..или епилатор...май кола.
KAJETE OKOLO zarnata kak se maxat
#5 epilaciq
18/10/2009 18:01
от {} daniela {} Намирате този коментар за неуместен?
az sam za edin maj trqbva da se epilira
Правиш си лазерна, става постепенно но поне е трайно разреждането...после каквото остане го махаш без проблем.