int(105029) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105029" ["title"]=> string(85) "Младежко-лице-при-мъжете-с-естетична-хирургия/" ["rubrname"]=> string(18) "За--Мъжете" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105029" ["title"]=> string(85) "Младежко-лице-при-мъжете-с-естетична-хирургия/" ["rubrname"]=> string(18) "За--Мъжете" } Младежко лице при мъжете с естетична хирургия | Kozmetikata.com
 

За Мъжете

Младежко лице при мъжете с естетична хирургия

  • 04.05.2018
  • Автор: Светлана Илкова
За  Мъжете, Младежко лице при мъжете с естетична хирургия

Успехът винаги се е определял и все повече зависи от привлекателната и добре поддържана визия. Дълго време в естетичната медицина като че ли смяташе, че мъжете са имунизирани срещу белезите на времето и не се интересуват от методите, с които да противодействат на стареенето. А и повечето продукти и терапии за запазване младостта бяха насочени само към женската аудитория. Успешните мъже излъчват един особен чар и превъзходство, разказва специалистът по естетична медицина д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin и споделя последните новости в областта. 

С възрастта при мъжете се появява така наречената бръчка на лъва, разположена между очите, която придава по-сърдит израз на лицето. Клепачите стават "паднали" и видът става уморен. Появяват се бръчките на огорчението около устните, двойната брадичка, "пачият крак".

Мъжкото лице губи обема си. Всички тези следи на времето, които придават нежелано и уморено изражение. Допреди време мъжете, които като цяло, стояха на разстояние от естетичната медицина, днес все повече  посещават естетичните кабинети и се подлагат на бързо действащи подмладяващи процедури.

Във Франция, мъжете представляват около 14% от клиентите на пазара. Най-общо, те желаят корекции от вида на ринопластика, корекция на брадичката, но често и процедури за окосмената част на главата.

Без да пропуснем да отбележим, че мъжете са привлечени все повече от естетичната медицина, особено на терапии, които не изискват обезболяване, нито скалпел, нито прекъсване на ежедневните им занимания.

Все по често на световни конгреси, свързани с естетичната хирургия се провеждат дискусии как може мъжкото лице да изглежда по-женствено и как едно женско лице може да се маскулинизира т.е да придобие по-мъжки черти. Това може да бъде постигнато чрез различни инжекционни техники в различни зони на поставяне на ботокс и филъри.

Kozmetikata.com