int(80321) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "80321" ["title"]=> string(36) "СПА-грижа-за-зъбите/" ["rubrname"]=> string(34) "За-Устната-хигиена" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "80321" ["title"]=> string(36) "СПА-грижа-за-зъбите/" ["rubrname"]=> string(34) "За-Устната-хигиена" } "СПА" грижа за зъбите | Kozmetikata.com
 

За Устната хигиена

"СПА" грижа за зъбите

  • 26.05.2014
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена,

Подлагаме тялото си на всякакви глезотии, когато искаме то да релаксира и да се зареди със сила и енергия. Защо да не го направим и със зъбите си?! Вижте как да поглезите устата си с продукти, известни с въстановителните си свойства в различни СПА процедури.

Според ново изследване червеното вино, признато като една от често използваните съставки на редица спа процедури, може да защити зъбите от поява на кухини. Според учените това откритие може да доведе до развитието на природни продукти, които да се използват като защита от стоматологични заболявания.

Кухините, възпалението на венците и загубата на зъби засягат около 60% от населението на света. Проблемите започват, когато някои от бактериите в устата се съберат заедно и образуват биофилми, които трудно могат да бъдат премахнати. Образува се плака, произвежда се киселина и започва процес от разваляне на зъбите. Екстрактът от гроздови семки и виното, като готов продукт, може да забавят растежа на бактерии в устата, което кара учените да проверят дали това откритие би могло да предотврати и така неприятните и болезнени кухини.

В грижа за устната хигиена се произвеждат и много продукти, които естествено ни карат да асоциираме СПА удоволствия. Вижте някои от тях.

Подсилваща "Anti-âge" паста с розмарин Био от CATTIER
Пастата за зъби DENTARGILE - Anti-âge et Fortifiant подсилва емайла на зъбите, спомага за премахване на зъбния камък и за укрепване на зъбите, благодарение на нейната формула, обогатена с глина с комплексен минерален състав и с етерично масло от розмарин със стимулиращии почистващи свойства. Морската сол, богата на олигоелементи, подобрява тонуса на венците.

Био паста за зъби със смирна на SANTE
Клинично доказан комплекс от активни съставки, включващ смирна, зелен чай и ксилитол, се грижи и защитава зъбите и венците. Микроскопични варовикови частици нежно почистват зъбите, междузъбните пространства и меките тъкани. Не съдържа мента и ментол. Без флуорид. Препоръчва се по време на хомеопатично лечение. Клинично тествана и сертифицирана от BDIH.

Паста за зъби със соли от WELEDA
Натурална грижа и предпазване на зъбите и венците, избелване на зъбите. Естествен натриев бикарбонат подпомага неутрализирането на плаката, стимулира правилното слюноотделяне с цел самопочистване и намалява образуването на зъбен камък. Ментова свежест. Продуктът е подходящ за вегетарианци.

Kozmetikata.com