int(77997) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "77997" ["title"]=> string(79) "Грейпфрутът-намалява-кървенето-на-венците/" ["rubrname"]=> string(34) "За-Устната-хигиена" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "77997" ["title"]=> string(79) "Грейпфрутът-намалява-кървенето-на-венците/" ["rubrname"]=> string(34) "За-Устната-хигиена" } Грейпфрутът намалява кървенето на венците | Kozmetikata.com
 

За Устната хигиена

Грейпфрутът намалява кървенето на венците

  • 24.01.2014
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Грейпфрутът намалява кървенето на венците

Грейпфрутите са богати на витамини и са едни от най-препоръчваните цитрусови плодове. Немски учени от университета Фридрих Шилер установиха, че яденето на два грейпфрута дневно може да намали значително и кръвотечението от венците.

Грепфрутът намалява риска от възпалителни процеси в устата. Наблюдени са  извършени върху пушачи и непушачи, страдащи от парадонтоза. Установено е, при пушачите проблемът с кървенете е по-слабо повлиян, от колкото при непушачите.

Според специалистите това е свързано със способността на никотина да променя метаболизма на витамин С, който се оказва важна съставка за превенцията от кървящи венци.

Kozmetikata.com