За Устната хигиена

Грижа за устните през лятото

  • 05.08.2013
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Грижа за устните през лятото

За Устната хигиена, Грижа за устните през лятото

За Устната хигиена, Грижа за устните през лятото

За Устната хигиена, Грижа за устните през лятото

С общото стареене на организма кожата на устните също губи своята еластичност, в резултат на което увисва, обезцветява се, образуват се бръчки. Появата на тези проблеми се наблюдават около 30-40 години, като процеса е индивидуален и зависи от специфичния начин на живот на всеки. Едни от най-често подчертаваните причини за видимата промяна на устните са характерът, пушенето, атмосферните условия…

Основен фактор за стареенето на устните е слънцето. Те се намират под въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи постоянно. Затова защитата им с след определена възраст става задължителна.

Устните трябва да се предпазват и от двата типа ултравиолети лъчи UVA и UVB, също както и останалите зони на лицето. Докато UVA лъчите увреждат по-дълбоките тъкани и следите от такова увреждане не се проявяват веднага, то UVB лъчите предизвикват незабавно изгаряне и дразнене на кожата. И двата типа лъчи ускоряват процесите на стареене, тъй като разрушават колагеновите и еластиновите влакна и лишават кожата от хиалуронова киселина. За това, за плажа или просто за разходка под слънцето се препоръчват продукти, предпазващи тънката кожа на устните.

Блясъкът за устни, ако не притежава слънцезащитни свойства, привлича още по-голям количество ултравиолетово лъчение, което прониква в кожата. В токъв случай е добре да нанесете предварително слънцезащитен крем на устните.

Подходящи защитни продукти за устни
Слънцезащитен балсам за устни SPF 20 на Piz Buin
За всеки ден и при екстремни условия, продуктът осигурява грижа и защита за устните. Специалният балсам покрива устните с фин филм, поддържа тяхната чувствителна кожа мека и нежна. Защитава ги от слънцето и ги предпазва от напукване.

БИО балсам за устни от CATTIER
Този възстановяващ балсам с диво манго и маслиново масло е изключително подхранващ и помага на устните да се борят с външните агресии на времето. Устните нямат хидро-липиден слой, затова имат особено голяма нужда да бъдат защитени. Балсамът за устни на Cattier им носи естествените елементи, които са необходими за тяхната максимална защита и хидратация.

Балсам за устни Natural на SPEICK
Интензивно хидратиране и дълготрайна защита. Комбинация от натурални съставки за меки устни. Масло от жожоба, витамин F и E подхранват и хидратират устните. Пчелният восък, carnauba wax и маслото от шеа, създават натурален защитен слой, овлажняват устните, предоставят дълготрайна защита против дехидратация и придават блясък. Чистите етерични масла от портокал, роза и ванилия придават приятен вкус и аромат.

Kozmetikata.com