За Устната хигиена

Алое за здравето на зъбите

  • 13.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Алое за здравето на зъбите

Чудодейната лечебна сила на алоето е известна още от праисторически времена. В последните години то възвръща популярността си, като пребиотик и ефективен компонент за възстановяване на целия организъм и здравето на кожата. А вече и за това на зъбите.
 
След проведени множество изследвания Американската асоциация на стоматолозите, алое вера служи като прекрасен антисептик, почиства зъбния емайл и възпрепятства образуването на бактерии, образуващи кариес. Основното действие на средства, които съдържат екстракт от това растение, насочено към поддържането на балансирана микрофлора в устната кухина и борбата с болестотворни микроби.

В алое се съдържат антрахинони, отличаващи се с голямо структурно многообразие, с широк спектър на биологическа активност и ниска токсичност. Те служат като катализатор на процеса на зарастване на увредените клетки. 

Благодарение на свойствата на гелпастите може да бъде използван от хора с повишена чувствителност на зъбите.
Не всеки екстракт от алое обаче дава ефект. За да има такива свойства той трябва да премине през особена технологична преработка, в противен случай може да увреди структурата на полизахаридите и ензимите, влизащи в състава на алое верата.

Kozmetikata.com