За Устната хигиена

Нов метод за инфилтрация на кариеси

  • 09.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Нов метод за инфилтрация на кариеси

Криесът, даже  в самото начало е пагубен за емайла на зъбите. Той деминерализира тъканите и превръща твърдите вещества в порести, в следствие на което зъбите стават чупливи и незащитени.

Освен функционалните неразположения, човек се сблъсква и с чисто естетически проблеми. Натрупването на болестотворни бактерии на повърхността на емайла образуват черни петна.

Съвременната стоматология динамично се развива. Последно достижение е създаването на нов метод за инфилтрация на кариеса, в основата на който стоят немски учени. Благодарение на него специалистите имат възможност да ликвидират появата на кариесна среда с един прием без какъвто и да е дискомфорт за пациента.

Особености на метода
Infiltration concept. Новата система за инфилтрация позволява на 100% да се запълни порестата тъкан, образувана от кариесните бактерии. По мнението на специалистите, тази мярка ще позволи да се увеличи степента на резистентност на зъбите.

Approximal. Обработката на поразен от кариес тъкан се провежда с помощта на патентовани апроксимални присадки, които не травмират здравите тъкани. 

Vestibular. Методът е идеален за провеждане на предварително ортодонтско лечение.

Процедурата
Първият етап – обработка на кариесната кухина с билков гел, който "изяжда" болестотворните бактерии. Втори етап – изсушаване на кухината със спиртосъдържащ препарат.
Трети етап – обработка на кухината с инфилтрант, който преобразува порестата тъкан в твърда.

Kozmetikata.com