За Устната хигиена

SPRG-терапия в стоматологията

  • 23.10.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, SPRG-терапия в стоматологията

За Устната хигиена, SPRG-терапия в стоматологията

За Устната хигиена, SPRG-терапия в стоматологията

За Устната хигиена, SPRG-терапия в стоматологията

Централният научно-изследователски институт по стоматология и челюстно-лицева хирургия съвместно с Института по стволови клетки в Русия са разработили революционна методика за лечение на пародонтит.

Технологията позволява да се реши проблема и с най-разпространените стоматологични заболявания. На първо място, пародонтита и парадонтозата, чието прогресиране води до оголване на корените на зъбите в следствие разрушаването на тъканите.

Рецесията провокира образуването на кариес и провокира чувствителността на зъбите. Доскоро стоматолозите можеха да възпрепятстват развитието на заболяването само чрез хирургически метод, което е достатъчно травматично, болезненно и често неефектнивно.

Неоперативният метод на руските специалисти попълва недостатъчната тъкан на пародонта за сметка на фибробластите – клетките на лигавиците в устната кухина. 

Процедурата се състои от нареждането на клетките, тяхното последващо култивиране и инванзивно вкарване в областта на венеца.

Фибробластите за сметка на активния синтез на коллаген в проблемната зона способстват подобряването на кръвоснабдяването и растежа на тъканите.

Безопасността на технологията и нейната ефектнвност са доказани от резултатите на многобройни изследвания, проведении от екипите в двата института.

Kozmetikata.com