За Устната хигиена

Мъжкото здраве – на върха на четката за зъби

  • 25.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Мъжкото здраве – на върха на четката за зъби

За Устната хигиена, Мъжкото здраве – на върха на четката за зъби

За Устната хигиена, Мъжкото здраве – на върха на четката за зъби

Получен е още един глас в подкрепа на професионалната грижа за устната кухина. Този път за профилактиката на възпалението на венците и кариеса се произнесоха специалисти от Британския фонд за здравето на зъбите. Оказва се, че между заболяванията на венците и проблемите с ерекцията при мъжете съществува пряка  зависимост. Сега ще разкажем каква.

Четката за зъби подобрява ерекцията
Редовното миене на зъбите помага да се подобри ерекцията, смятат специалисти от Британския фонд за здравето на зъбите.
Те поясняват, че между заболяванията на венците и еректилна дисфункция съществува пряка връзка.

В изследването са взели участие 70 доброволци от мъжки пол, на които било направено медицинско изследване. Било изяснено, че хроничния пародонтит - възпалението на венците се среща по-често при тези, които страдат от еректилна дисфункция.

Заболявания на венците били открити при 81,8% при тези, на които била поставена диагнозата еректилна дисфункция. За сравнение при тези, които не изпитвали проблеми с ерекцията възпаление на венците е установено в 40% от случаите.

По мнението на изследователите, заболяванията на венците са способни да окажат отрицателно влияние на общото състояние на здравето и да доведат до заболявания на сърцето и диабет.

Еректилната дисфункция често се предизвиква от нарушения в работата на кръвоносната система, която също така страда, ако човек има хронично възпаление в устната кухина.

За запазването на нормалната еректилна функция учените препоръчват да не се забравя за хигиената на устата, да се ползва подходяща паста за зъби, да не се прекалява със сладко и да се посещава стоматолог.

Kozmetikata.com