За Устната хигиена

Правила за ежедневна грижа на зъбите

Красива усмивка за 7 дни

  • 18.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

За Устната хигиена, Красива усмивка за 7 дни

Няма да ви посъветваме да спрете да посещавате редовно стоматолога, защото има по-ефективни методи. Консултациите със специалист  са един от основните принципи за красива усмивка. Ще ви представим правила за грижа в домашни условия, които ще помогнат да поддържате усмивката си по-продължително време белоснежна.

Ден 1 – да почистим зъбите с песен
Правилната грижа за зъбите е залог за здраве и красота в продължение на години. Така че за начало е необходимо да усвоите техниката за правилно почистване на зъбите. И не забравяйте лекарите препоръчват почистването на зъбите да е не по-малко от три до пет минути.

Ден 2 – да подберем правилна козметика
Визажистите са наясно, че ярко червено или с нотки виолетово червило подхожда единствено на жени с идеално бели зъби. Ако не сте сред тях, изберете червило в топли нюанси, с лек оранжев нюанс – такъв цвят визуално скрива жълтия оттенък на зъбите.

Ден 3 – долу киселото настроение
Не бива да почиствате зъбите непосредствено след като сте консумирали нещо кисело (плод, фреш... ). Става въпрос затова, че настъпва реакция между компонентите на зъбната паста и плодовите киселини, която действа разрушително на зъбния емайл, което води до появата на микропукнатини.

Ден 4 – да състави график за посещенията при стоматолог
Изградете си навик да посещавате стоматолога си не по-рядко от два пъти в годината. Още сега отбележете в бележника си, кога е необходимо да посетите до края на тази година – примерно през август.
По време на визитата се поинтересувайте за новостите в съвременната естетична стоматология – съвременно премахване на зъбна плака
, покриване на зъбите със специален защитен лак, който позволява да не се притеснявате от вашата усмивка.

Ден 5 – да спрем с вредните навици
Навикът да дъвчем молива или химикала, беленото на слънчоглед са не само неестетични, но и вредят на красотата на вашата усмивка. Първо, защото по този начин в устата попадат най-различно болестотворни бактерии. И второ, защото такова механично въздействие върху зъбите може да ги травмира

Ден 6 – за десерт парченце сирене
За да са здрави зъбите, една спомагателна процедура е подхранването и отвътре. Зъбите започват да страдат, когато в организма има недостиг на калций. Така че съблюдавайте следното правило, всеки ден да изяждате не голяма порция клациосъдържащи продукти – извара, сирене, мляко.
Само не съчетавайте тези продукти с чай или кафе – кофеинът, който се съдържа в тях, разрушава калция.
Имайте предвид, че пастата за зъби с калций е полезна само за деца – при възрастните микроелемента се подсилва само от вътре (с хранителни продукти).

Ден 7 – след обяда – ябълка или морков
Почистването на зъбите след всеки прием на храна е възможно не след всеки прием. А и не е необходимо. Напълно достатъчно е ако след обяда или междинното хранене (особено с мазни, маслени храни, които оставят налепи по зъбите) изядете половин ябълка или морков.
Те почистват повърхността на зъбите като четка. Освен това, и ябълката, и моркова са безценни източници на целулоза, която е полезна за храносмилането.
А добре работещият стомашно-чревен тракт е залог, че зъбите и венците ви ще са здрави.

Kozmetikata.com