За Устната хигиена

Как да избелим зъбите с ягоди

  • 04.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Как да избелим зъбите с ягоди

За Устната хигиена, Как да избелим зъбите с ягоди

За Устната хигиена, Как да избелим зъбите с ягоди

За Устната хигиена, Как да избелим зъбите с ягоди

Всички от деца обичаме ягодите, които са много полезни за човешкия организъм. Но малко са тези, които знаят че могат да избелят зъбите си с тяхна помощ.

Когато имате белоснежна усмивка, винаги ще сте в центъра на вниманието и околните ще ви се възхищават за поддържаните бели зъби. Избелването с ягоди обаче трябва да се прилага само върху здрави зъби. Затова първоначално посетете стоматолога си.

Ето и рецепта за процедурата
Вземете няколко узрели ягоди и половин чаена лъжичка сода бикарбонат.
Намачкайте плодовете и ги смесете със содата докато се получи хомогенна каша. След това измийте зъбите с четка, желателно е да е мека четина, нанесете на нея получената смес, както правите с пастата за зъби и я нанесете върху зъбите с кръгови движения.

Като друг вариант за избелване с ягоди, може да вземете цели плодове и да ги прокарате по повърхността на зъбите с лек натиск до появата на сок.

Оставете за известно време, около пет минути, да въздейства върху емайла. След изтичането на времето е необходимо да изчистите добре зъбите флоуросъдържаща паста за зъби, за да се отстрани цялата тази смес. И добре изплакнете устната кухина с вода. 

Цялата тайна на този вкусен и лесен метод за избелване се крие в съдържанието на киселина в ягодите, която разтваря натрупаните върху емайла вещества.

Ягодата е забележително средство и за допълнително почистване на зъбите, особено ако сте страстни почитателки на кафето, черния чай или червеното вино.

Но въпреки всичко това те не могат напълно да заменят професионални средства за избелване на зъбите. Това е просто бърз, лесен и евтин начин от време на време да придадете блясък и красота на усмивката.

Имайте предвид и това, че методът не бива да се прилага прекалено често, защото киселината даже в ягодите може да нанесе сериозни вреди на зъбите.

Киселините, които разтварят емайла на зъбите, могат да предизвикат заболявания на зъбите, чувствителност към топло и студено, дискомфорт в устната кухина. А честото избелване със сода бикарбонат, която травмира венците и да предизвика кървенето им, отваря достъпа на инфекции и микроби до организма ви.

Така, че може да използвате тази процедура, но е необходимо да е с мярка.

Kozmetikata.com