За Устната хигиена

Как да имаме перфектна усмивка

  • 07.02.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Как да имаме перфектна усмивка

За Устната хигиена, Как да имаме перфектна усмивка

За Устната хигиена, Как да имаме перфектна усмивка

За Устната хигиена, Как да имаме перфектна усмивка

С разпространението на иновативните методики за избелване на зъбите, красивата усмивка престана да бъде отвъд реалността за милиони хора.

Желаещите да притежават подобно "украшение" могат да се обърнат за помощ към стоматолог и при условие, че всички зъби са здрави и няма възпаления на венците, да се направят необходимите процедури. Въпреки това много любители на новите тенденции не се ограничават с това, а стигат и по-напред – украсата с камъни. За денталната инкрустация сме разказвали и преди, но днес отново ще насочим вниманието ви към нея.

Денталната инкрустация или как да привлечем вниманието към усмивката си
Навиците да се украсява цялото тяло по всевъзможни начини се появяват у хората достатъчно отдавна. На какво ли не се подлага човек само, за да привлече вниманието към себе си. Едно от първите неща при ново запознанство е да се обърне внимание на лицето. Затова много хора полага неимоверни усилия да имат безупречна прическа, идеална кожа и перфектна усмивка.

Украсяването на усмивката със скъпоценни камъни или метали се прави достатъчно отдавна, но с напредването на технологиите това може да се прави много по-внимателно и без неприятни последствия, както и доста по-безболезнено.
За украсата на зъбите широко се използват диаманти и сапфири, както и специални блестящи късчета (плоски камъни, покрити с фолио).

Някои предпочитат да поставят фигурки от злато или декоративни коронки, инкрустирани със скъпоценни камъни. Всичко зависи единствено от вкуса си и платежоспособността.

Украсата на зъбите със злато не е толкова популярно, тъй като от разстояние такова украшения стои доста съмнително. За разлика от него блясъка и сиянието на камъните са отчетливо забележими от далеко и привличат погледите. 
Всички украшения за зъби се закрепват с помощта на съвременни
фотополимерни материали, чиито цвят се подбира според нюанса на емайла.

Ако искате да украсите зъбите си с естествени камъни, помнете, че за това ще се наложи леко да се повреди емайла, за да се направи инкрустацията. Структурата на изградените зъби няма да се повреди от тази процедура, но не стоят така нещата с напълно здравите зъби.

Също така е добре да знаете, че естествените камъни никога няма да блестят на светлината така, както в ювелирните изделия, защото тъканите на зъбите и фиксиращият материал не пропускат слънчевите лъчи. Така, че най-вероятно, за това, че на зъби си имате диамант, ще знаете единствено вие и най-близките ви хора.

Kozmetikata.com