За Устната хигиена

За блестяща усмивка и здрави зъби

  • 25.10.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, За блестяща усмивка и здрави зъби

За Устната хигиена, За блестяща усмивка и здрави зъби

За Устната хигиена, За блестяща усмивка и здрави зъби

За Устната хигиена, За блестяща усмивка и здрави зъби

За Устната хигиена, За блестяща усмивка и здрави зъби

След избелване
Даже ако по рождение имате светъл цвят на зъбите, то с времето можете да го загубите. Защото с течение на годините в порите на зъбите попадат всевъзможно украсяващи вещества, например, кафе, чай, червено вино. Оцветителите могат да проникнат в твърдата тъкан на зъба или да останат на повърхността.

Още една причина за оцветяването може да стане и приемането на определени лекарства в детска възраст или травма на зъба, както и във формирането и съзряването на зъбите. Всичко това води по себе си до дисколорит – изменение цвета на зъбите. Днес има два основни вида избелване – домашно и при специалист. Какво става обаче след този процес и може ли той да се продължи...

За това са създадени специални гелове, които разрушават цветните петна, натрупани върху повърхността на зъбите и предпазват от акумулиране на пигмент, което поддържа за повече време блестящата усмивка. Много удобно са създадени под формата на писалки за по-лесно нанасяне на повърхността на зъбите.

Индивидуални потребности
Това всъщност е най-важното при избора на паста. От какво се нуждаете вие и вашето семейство. Когато избирате паста, съдържаща флоурид, най-добрата паста е въпрос на личен избор и предпочитание.

За хората, които се опитват да приучат децата си на правилните хигиенни навици, защо да не изберат пасти с аромат на плодове, за да допадне повече на децата миенето на зъбите. Някои се стремят да възстановят белотата с избелващи пасти. Други предпочитат пасти, съдържащи водороден перокис или хлебна сода...

Основното, от което трябва да се водите е тя да поддържа здравето на зъбите, както вие го искате и да помага за отстраняването на проблемите, които смятате, че са от първостепенно значение за добрата форма на устната кухина.

Антисептични и дезинфикциращи средства
За понижаване кариесното действие на микрофлората в устата в състава на голяма част от пастите се включват и антисептици, като хлорхексидин, например. В днешно време активно се разработват и пасти, в чиито състав се съдържат ферменти, въздействащи на обмяната на веществата в устната кухина, които разтварят меката зъбна плака и остатъците от храна. Доста ефективни са и гелообразните пасти.

Води за ежедневна употреба
Въпреки, че сме свикнали с ежедневната хигиена на устата понякога пропускаме момента с допълнителните средства за профилактика. Обикновено те са с приятен вкус и се грижат за това, зъбите и венците да са постоянно предпазени от вредните влияния на външните фактори.

Води след стоматологични интервенции
Предназначението на спомагателните средства е да подобрят почистването, да освежат устната кухина, като някои имат и лечебно - профилактичен ефект. Този тип обикновено се прилагат за изплакване на устата след проведено лечение при стоматолог.

Силно лечебни води
Използват се за лечение, облекчение, възстановяване на леки наранявания и леки раздразнения на устната кухина и венците, причинени от стоматологични процедури, протези. Овлажняват, успокояват и предпазват устната лигавица.

Kozmetikata.com