За Устната хигиена

Поне три минути с четката

  • 11.10.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Поне три минути с четката

За Устната хигиена, Поне три минути с четката

Обърнали ли сте внимание на това, че всички специалисти препоръчват средната продължителност на миенето на зъбите да бъде 3 минути. А задавали ли сте си въпроса – защо именно толкова... Няколко са основните причини и сега ще ги изложим пред вас.

Тази продължителност се препоръчва, защото именно толкова е необходимо, за да се отдели внимание на всички зъби от всички възможни страни, както и заради това венците да получат необходимия им масаж ...

Може още да се каже и това, че три минути са необходими и за да се активизират и усвоят всички полезни вещества от екстрактите, съдържащи се в пастата и те да изпълнят предназначението си.

Най-интересното е, че всичко това е на теория и практически 90% от хората не спазват тази препоръка.
Практически никой не успява да издържи цялата
триминутна процедура. И въпреки това, тази продължителност на миене на зъбите си остава препоръчителна, за да ги поддържате наистина в добро състояние.

Но независимо от продължителността на почистване, един от най-големите вредители е пушенето. Не само защото влошава цвета на емайла, но и предизвиква стеснение на кръвоносните съдове, което път води до влошаване на кръвообращението в устната кухина.

И не на последно място е препоръчително да не се използват зъбите за белене на ядки (слънчогледови, тиквени и т.н.), това неизбежно води до травмиране на зъбите и образуване на пукнатини, неравности и нарушения в емайла, което повишава възможността за образуване на кариес.

Kozmetikata.com