За Устната хигиена

Украшения – всичко блестящо по зъбите

  • 26.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Украшения – всичко блестящо по зъбите

За Устната хигиена, Украшения – всичко блестящо по зъбите

За Устната хигиена, Украшения – всичко блестящо по зъбите

Великолепната усмивка, това на пръв поглед са здравите зъби. Стоматолозите могат да върнат красотата и белотата на зъбните с най-различни съвременни методики, а за подчертаването на красотата на същата тази блестяща усмивка могат да се използват така наречените украшения за зъби.

Сега, все по-често може да се видят сред услугите в стоматологичните клиники поставянето на камъчета или други украшения върху зъбите.

Какво е това украшение за зъби
Камъчетата и мъниста са специални украшения за зъбите. Те имат миниатюрни размери и се подбират индивидуално в зависимост от зъбите и естествено от вкуса на човека. Брилянтчетата могат да са направени от скъпоценни, полускъпоценни камъни, мъниста, различни миниатюрни фигурки от злато. Някои от тях са плоски, но самата им форма се различава. Може да ги изберете във формата на класически  закръглени камъни, или в различни цветове, или под формата на сърчица, капчици ...

Важен момент при избора на такива украшения е цвета на зъбите. Обикновено се предлагат максимално светли оттенъци, но са възможни жълтеникави, синкави, розовеещи цветове. Например, нюансите на украшенията Сваровски наброяват 14. Цветът има огромно значение,  защото може да подчертае естествения цвят на зъбите.

Да украсим зъбите
Украшенията могат да се използват просто, за да се декорира усмивката или да се прикрие малък дефект от типа на петънце на предната повърхност на зъба. Този вариант се прилага често, когато не може да се замаскира подобен проблем с други стоматологични процедури.

Докато подбирате украшение е необходимо да се убедите в това, че вашите зъби са здрави.
Процедурата по избелване също може да бъде последвана от поставяне на украшение. Самото то се залепва с помощта на специално лепило. Цялата процедура не води до вреда върху зъбите  и не предизвиква дискомфорт, а също и не отнема много време. Много хора предполагат, че поставянето на такова украшение е свързано с пробиване на зъба, като после в дупката се поставя украшението, но това не се случва така. Свалянето на украшението се извършва със специални препарати и полиране, които не повреждат емайла на зъба.

Грижа за украшенията
някакви изключително специални грижи за тези украшения не са необходими. Хигиената на устата е обичайна и не бива да се притеснявате, че миенето и почистването на зъбите ще навреди на украшението или ще го свали. Камъните се задържат върху зъба до момента, в който не пожелаете сами да ги отстраните. Също така свободно може да се обръщате към стоматолог и за професионално почистване на зъбите.

Украшенията са толкова тънки, че не предизвикват неудобство. Ако планирате да си поставите такова е добре да се обърнете към истински професионалист, защото вреда могат да нанесат единствено тогава, когато са поставени небрежно.

Kozmetikata.com#1 Украшения – всичко блестящо по зъбите
19/10/2010 21:22
от цветка Намирате този коментар за неуместен?
OMG