За Устната хигиена

Красиви зъби по време на бременността

  • 12.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Красиви зъби по време на бременността

Бременността е период от живота на жената, в който много й се иска да бъде красива. Всички знаем, че тя, сама по себе си е прекрасна – сияе от щастие, и въпреки това променливия хормонален фон често става причина за различни стресови състояния и даже депресия заради бързо променящата се фигура през бременността.

По време на този период е най-добре да не експериментирате с козметичните и народни средства, които лесно могат да предизвикат алергия към всяка съставка, даже ако преди бременността не сте страдали от никакви реакции – нито към продукти, нито към козметика.

Ноктите и зъбите не изглеждат по най-добрия начин... Причината е, че малкия организъм, който расте поема калция от вас. Това се получава в случаите, когато не приемате количество калций за двама с храната.

За ноктите използвайте народни средства, правете бани с билки и покривайте с подхранващи основи. Не използвайте декоративни лакове – при нанасянето им вие и плода може да приемете вредни вещества.

Редовно посещавайте стоматолог, който да следи състоянието на зъбите ви. Неправилната захапка в този момент може лесно и бързо да се оправи в правилните клиники.

Например, поставянето на брекети отдавна вече не е лукс или нещо прекалено неудобно. Ако им
ате проблем със захапката, то специалистите ще ви помогнат да намерите правилно решение.

И въпреки, че ще има тежки дни – усмихвайте се, усмихвайте се и говорете по-често за себе си с близките ви хора. Споделяйте преживяванията си и ще се чувствате по-леко, защото ще усетите подкрепата им. И още едно последно нещо, с което рискуваме да се повторим Усмихвайте се.

Козметиката. com