За Устната хигиена

Брекети – какви да изберем

  • 21.06.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Брекети – какви да изберем

За Устната хигиена, Брекети – какви да изберем

За Устната хигиена, Брекети – какви да изберем

Много хора в някаква степен имат изкривяване на зъбните редове. За да се отстрани този недостатък, стоматолозите често използват брекетна система, защото това е най-удобния и безболезнен способ за оправянето му.

В последно време брекетите са доста модни. Освен стандартните метални, има сапфирни и керамични брекети.

Сапфирните брекети се оформят от специален култивиран сапфир, за това са и най-скъпи.

Стоматолозите обточват и подбират камъни, които после прикрепят към основната пластинка. Настоящият вид на брекетите е достатъчно надежден, за което помага структурата, която притежават сапфирните фасети. Отзивите за тази система са и най-ласкави.

Първо, тя изобщо не затруднява грижата за зъбите. Второ, такива брекети просветват на зъбите като скъпоценни камъни, при попадането на светлина. Трето, сапфирната брекет-система не се набива на очи и по-скоро прилича на украса върху зъбите. Стойността й зависи от количеството и качеството на камъните, а и от сложността на самото изкривяване.

Керамичните се подбират по цвета на зъбите. Това е първата естетическа брекет-система.

Материалът, от който се правят се отличава с голяма трайност и прозрачност.

Тяхната полирана повърхност и форма осигуряват удобство на притежателя си.

Освен това, при изготвянето на този вид фасети, се използват метални улеи, което значително намалява силата на триене, ускорява процеса на подреждане на зъбите и премахва натрупванията на зъбния емайл при свалянето им.

Ако сапфирните или керамични брекети практически не се забелят на зъбите, то класическите металните системи се набиват на очи. Но, въпреки това, те остават най-популярните в света. Това се дължи на факта, че са много издържливи, надеждни и удобни за фиксиране. Освен това са и сравнително евтини.

Важно е да помните, че кривите зъби не са само естетичен проблем, но и заплаха за здравето. За това ако не ви е чужд този проблем, то е добре възможно най-скоро да се обърнете към специалист.

Стоматологът ще определи, коя от описаните системи е най-подходяща за вас. Подробно ще ви разкажат и за това какви са предимствата, които притежават керамичните фасети, металните и сапфирните.

Kozmetikata.com


#1 брекети
19/10/2010 21:18
от tsveti Намирате този коментар за неуместен?
много ми помогна тази статаия!