За Устната хигиена

Водите за уста

  • 30.04.2010
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Водите за уста

Водите за уста предстваляват само по себе си антибактериален разтвор, който освежава дъха в продължение на три часа, предпазва от наслояване на зъбна плака и  помага при възпаление на венците.

Интензивен компонент в повечето от тези средства е етиловият спирт, или още алкохолът. Неговото съдържание е около 22%. Наличието на спирт в състава предизвиква усещането за силно парене, но и показва силния му антибактериален ефект.

Само, че той не действа избирателно и заради това заедно с болестотворните бактерии унищожава и полезната микрофлора в цялата устна кухина.

В резултат на това може да се обостри възпаление на венците или да се предизвика кръвотечение.
За това се препоръчва, освен в по-специални случаи да следите за съдържанието на тези средства за грижа на устата и да ползвате такива без алкохол.

Водите могат да включват и противовъзпалителни елементи (масло от евкалипт например) и  флоурид за укрепване на зъбния емайл. Има и специално създадени, които като допълнителен ефект имат и избелващ ефект.

Но за да подберете подходящия за вас според спецификата на устната ми кухина е добре преди да започнете употреба да се консултирате със специалист.

Kozmetikata.com


naskoro se poglednah v ogledaloto i zabelqzah 4e imam rani po vencite na dolnata 4eliust .. tezi vodi za usta dali 6te pomognat 4as po skoro da zarstnat ili trqbva da se obyrna kum specialist ?
#2 За венците
07/07/2010 12:09
от Редактор Намирате този коментар за неуместен?
Здравейте, най-добрият вариант за това е да направите консултация със специалист. Той най-правилно ще определи каква е причината за появата на раничките и подходящото им лечение.