int(98697) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "98697" ["title"]=> string(86) "Магически-елексир-или-новия-Вампирски-лифтинг/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "98697" ["title"]=> string(86) "Магически-елексир-или-новия-Вампирски-лифтинг/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } Магически елексир или новия Вампирски лифтинг | Kozmetikata.com
 

Естетична хирургия

Магически елексир или новия Вампирски лифтинг

  • 02.06.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Магически елексир или новия Вампирски лифтинг

Новата област в медицината, позната още като възстановяваща медицина, следва активно в последните години методи, при които се използват материали като плазма, богата на тромбоцити и терапии със стволови клетки с цел възобновяване на клетките в тялото. Модата на Вампирския лифтинг отстъпва място на Магическия елексир, докато в голяма степен процедурите като ефект и приложение, а често и като наименование се препокриват.

Това е една от най-безопасните и натурални дерматологични процедури, любима на Ким Кардашиян и Деми Мур. Грандиозният ефект на процедурата се дължи на активирането на различни видове клетки в кожата (кератиноцити, фибробласти и еднотелни съдови клетки) с фактори на растежа – най-важният елемент от терапията. Факторите на растежа стимулират обновяването на клетките в епидермиса и дермиса, синтеза на еластин и хиалуронова киселина, активират колагена и спомагат процеса на възстановяване, предовратявайки състаряване на кожата.

Отскоро за първи път в България се наблюдава неинвазивна плазмотерапия, за която не е нужна намесата на типичната за тези процедури апаратура. При някои от продуктите има възможност за използване на апарат с позлатени игли за пориране на дадената формула в кожата, за по-бърз ефект. Оптималният му ефект се дължи на иглички с идеалната дължина (1,5мм), позлатени с 24 каратово злато.  Дължината на игличката осигурява достигането на дермата, където се активират растежните фактори. Конструкцията на продукта за щампиране на кожата позволява приятна и по-безболезна процедура. Ултратънките игли внасят серум в кожата. Този метод е по-приятен и не оставя никакви поражения по кожата, за разлика от любимият в Холивуд "вампирски лифтинг", който изисква дълъг възстановяващ период.

Работи се с козметичната PRP грижа -  линия от дермокозметични продукти, които имат подобен ефект на процедурите с богата на тромбоцити плазма. Серията е алтернатива на инвазивните плазмотерапии, а използването й гарантира преобразуване на кожата и завръщане на младостта й.

Обърнахме се към Антоанета Цветанова от "Антоанет"- бюти консултант и организатор на семинари за красота, като познаваща отбизо новите терапии и иновации от света на козметичната мода да ни разкаже  повече за този вид процедури.

За каква кожа е подходяща подобна процедура и за каква не е (чувствителност, алергични реакции)?
Това е една от малкото процедури, която може да се предложи и в състояние на розацея (хронично възпаление на кожата на лицето). За разлика от всички други серумни лифтинг и апаратни технологии, тя може да бъде безвредна, а спектърът й на въздействие е много широк.

Има ли сезонност за този вид "Вампирския лифтинг", топлото или студеното време е по-подходящо?
Обикновено не се препоръчва да се прави от 2 до 3 седмици преди заминаване на много топъл климат, където лицето ще бъде изложено на директна слънчева светлина или съответно при пътуване за ски ваканция. Прекомерното излагане на слънце може да доведе до нежелана пигментация. Не е препоръчително да се прилага терапията и след вирусно заболяване, ако имаме херпес или други оплаквания, защото в този момент имунитетът ни и възстановителните процеси са насочени върху съответния проблем, който има най-голяма нужда и не се препоръчва в този момент да имаме нова травма, била и тя на повърхността на кожата.

Някакви специфики за изпълнението й?
Методът за апликация може да бъде в 2 варианта: Първият е известен - така наречената "инвазивна техника", прилагана с помощта на иглички, а вторият вариант се прилага с припособление, което се нарича "дерма пен". То има 9 иглички, като при всяко допиране, се капва по малко от този полезен серум.
Този метод може спокойно да бъде приложен на хора на възраст до 30 години дори само с цел освежаване. При по-напреднала възраст обаче се прилага два пъти в годината при смяна на сезона.

Kozmetikata.com