int(96435) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "96435" ["title"]=> string(99) "Козметични-процедури-подходящи-за-кожата-през-зимата/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "96435" ["title"]=> string(99) "Козметични-процедури-подходящи-за-кожата-през-зимата/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } Козметични процедури подходящи за кожата през зимата | Kozmetikata.com
 

Естетична хирургия

Козметични процедури подходящи за кожата през зимата

  • 16.12.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Козметични процедури подходящи за кожата през зимата

Всеки сезон има своите особености, които се отразяват на козметичните процедури - дали са подходящи или не. Както през лятото се съобразяваме дали след процедура в салона ще се излагаме на слънце или не, така през зимата е от значение дали ще излезем веднага на студа. Този сезон кожата допълнитело изсъхва и се нуждае от цялостна грижа в дълбочина.

Според  Боряна Тимнева, кoзметолог в Jewel skin clinic подходящи процедури, с които може да се започне цялостна грижа за лицето през студените дни са почистване на лицето, микродермабразио, както и пилингите. Двете процедури подготвят кожата да поеме други активни съставки, които могат да се вкарат в нея чрез различни процедури, като мезотерапии например.

Мезотерапиите могат да бъдат – иглени или безиглени и чрез тях се вкарават в средна дерма подходящи активни съставки – като витамини, колаген, минерали, пептиди, олигоелементи.

Идеални за студовете са и процедурите с апаратура – като радиочестотния лифтинг. Процедурата за 40 минути като с магическа пръчка сваля 5 години от възрастта. Той дозира прецизно и се комбинира с интензивно охлаждане. Токът влиза дълбоко в кожата. Достига до самата дерма, където колагеновите и еластиновите влакна, като арматурно скеле държат лицето опънато, стегнато и младо. С напредването на възрастта обаче тези влакна стареят, отпускат се и се нуждаят от ремонт. На помощ идва биополярната честота. Токът преминава през колагеноеластиновата мрежа, като търси път през най-ниското съпротивление. Затова минава през старите влакна, които са по-отпуснати и изтънели и ги стопява. Лазерът коагулира само тези, които са остарели, отпуснати и накъсани, а топлината буквално ги изпарява. И понеже природата не търпи празно пространство, на мястото на старите се създават нови. Фибробластите генерират млади влакна, които придават по-стегнат тургор и реструктурират кожата. Така тя добива по-младежки вид. Тоз процес дава и име на процедурата – Skin Thitening. Известен е още и като лифтинг в обедната почивка, защото може да се направи бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване, подуване и подпухване. С радиочестотниия лазер се работи в областта на очите, лицето, шията и деколтето.

Напоследък придобиха популярност козметичните процедури и кремове с наночастици, които навлизат в средна дерма само с масажни движения. Добре е да се знае, че през зимата не се използват такива хидратиращи кремове, особено през деня, заради студа. Ако е дехидратирана кожата е добре такива хидратиращи продукти да се слагат вечер, а през деня – подхранващи продукти.

Подходяща процедура за дълбока регенерация е Intraceuticals. Терапията представлява интрадермално вкарване на хиалуронова киселина, витаминин А, С и Е, алое вера и зелен чай. Хиалуроновата киселина в продукта е представена от три вида молекули – голяма, средна и малка, които се нареждат като скачени съдове в кожата, като най-голямата молекула остава най-отвън и продължава да привлича влага от атмосферния въздух и по този начин запазва кожата хидратирана.

Kozmetikata.com