int(95152) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "95152" ["title"]=> string(76) "Ново-ултразвуково-оръжие-срещу-целулита-/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "95152" ["title"]=> string(76) "Ново-ултразвуково-оръжие-срещу-целулита-/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } Ново ултразвуково оръжие срещу целулита | Kozmetikata.com
 

Естетична хирургия

Ново ултразвуково оръжие срещу целулита

  • 05.10.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Ново ултразвуково оръжие срещу целулита

Въпреки, че по всеобщо мнение целулитът е само козметичен дефект, в действителност истината се оказва съвсем друга. "Портокаловата кожа" е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната система и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия.

"Причините за появата на целулит са: наследствената предразположеност, напреднала възраст, нездравословното хранене, наднорменото тегло и честите колебания в телесната маса. Далеч не без значение се заседналият начин на живот и вредните навици като алкохол и тютюнопушене." – казва Стефка Сиракова, кинезитерапевт от Jewel Skin Clinic. Понякога обаче появата му може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма, като например дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят разкъсването и деструктурирането на колагена, интоксикацията и лошата оксигенация на тъканите.

"Много хора прибързват и прибягват до липосукция. Всъщност не е необходима операция, която може да доведе до усложнения." – категорична е Стефка Сиракова. Най-новият апарат TriActive+ комбинира три технологии, които се прицелват в несъвършенствата. Машината работи с ултразвук, лазер, радиочестота, които ефективно се справят с локалните натрупвания на мазнини, лимфния застой и отпуснатостта на кожата.

TriActive+ разполага с общо шест различни накрайници за лице и тяло, предназначени за различни зони. Действието на апарата е свързано с превръщането на мазнините в течност и изхвърлянето им. Машината работи с ултразвук на ниска честота и дълбоко проникване. Той спомага за намаляване на мастните натрупвания. Специалните звукови вълни, произведени от TriActive +, действат избирателно върху целулита и локализираните мастни натрупвания, като предизвикват специфичен масаж на тъканите. Това води до разкъсване на фибрите, заобикалящи мастните клетки, което подпомага дренирането. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки, се разбиват и мастните киселини се източват от мастните клетки. Мастните киселини преминават в лимфата, а от там чрез черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма. Така обемът на мастната клетка става по-малък. Тя се свива, а това води до видимо намаляване на целулита.

Ултразвукът се използва единствено в долната част на тялото – корем и крака. След това се включва диодният лазер, който е за лимфен дренаж и стимулиране на кръвообръщението. Така, освен че обемът на мастните клетки е намален, те се наместват правилно и неравността по кожата, известна като "портокаловата кожа", изчезва.

Радиочестотата пък е за стягане и изпъване. Двата радиочестотни накрайници работят с електрически ток със специфични параметри, които са съвсем безвредни за тялото. Системата има продължително охлаждане и така се предотвратява усещането за парене. Радиочестота стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-малките бръчици по лицето.

За видима и постоянна промяна са достатъчни 10 процедури. Така мастните клетки в тялото ни свикват да бъдат дренирани, а мастните киселини от тях ще бъдат изхвърляни. Кръвообръщението също се подобрява. В третираните зони се увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на целулита.

Процедурите са напълно безопасни, нямат странични ефекти и възстановителен период. Но не са препоръчителни за бременни и кърмещи, както и за хора с метални импланти в тялото. За онкоболните също не е препопъчително да се подлагат на терапията.

Kozmetikata.com