Естетична хирургия

Неинвазивна липосукция срещу целулит

  • 01.08.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Неинвазивна липосукция срещу целулит

Сред дерматологичните процедури заслужаващи внимание през лятото се нарежда неинвазивната липосукция. С тази процедура успешно се премахва целулит и се стяга кожата на тялото.

Целулитът се състои от мастни  депа които се появяват предимно по ханша и бедрата, които трудно се премахват. За отстраняването им могат да се използват различни козметични продукти против целулит, а в последно време и апарати като Velashape и други подобни технологии, които предлагат неинвазивна липосукция и оформят силуета.

В подобни ппроцедури се комбинират биполярна  радиочестота, инфрачервена и рулсираща светлинна енергия  и вакум ролков масаж. Радиочестотата въздейства върху фибробластите, които повлияват върху еластичността на кожата. Светлинните енергии влияят върху локалните мастни натрупвания, а вакумът подпомага третирането в дълбочина. Вакумното всмукване на кожата разширява съдовете и подобрява кръвообращението, като в следствие на това неравностите постепенно изчезват и се активизира циркулацията на лимфата в тялото.

Тези процедури са подходящи при нов и стар целулит във всички зони и най-вече бедрата, корема и ръцете, използват се при стрии, двойна брадичка и др.

Оптимален резултат  се постига при 8-10 процедури, препоръчват се и поддържащи терапии поне 1 път месечно.

Освен изчезване на целулита тези процедури имат стягащ ефект, изразяващ се в намаляване на обиколките на тялото от 2 до 8 сантиметра.

Неинвазивна липосукция не се извършва на хора със силно разширени вени, сърдечни проблеми и високо кръвно.

Kozmetikata.com