int(91282) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "91282" ["title"]=> string(83) "Диоден-лазер-позволява-епилация-целогодишно/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "91282" ["title"]=> string(83) "Диоден-лазер-позволява-епилация-целогодишно/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } Диоден лазер позволява епилация целогодишно | Kozmetikata.com
 

Естетична хирургия

Диоден лазер позволява епилация целогодишно

  • 21.01.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Диоден лазер позволява епилация целогодишно

На тази процедура се подлага плейметката Николета Лозанова и то целогодишно. Тя използвала диодния лазер за епилация от ново поколение Elysion и наскоро се похвали за това във Фесйсбук.

"Как да не се похваля, че не ми остана косъмче по тялото, като вече мога да си правя лазерна епилация целогодишно и да не се отказвам от солариума. С най-бързия диоден лазер Elysion изобщо не боли и може да се прави върху тен". Това написа в страницата си във Фесйсбук Николета Лозанова. Тя сподели тайната си за гладка кожа без нито едно косъмче, като публикува секси снимка от процедурата в студио за красота Dupissima.

Всъщност Николета от скоро се подлага на процедури с този лазер, тъй като той е съвсем нов за българския пазар. Elysion е единственият диоден лазер, с който може да се прави епилация и през лятото. Досега лазерна епилация се препоръчваше само през есенно-зимния сезон, когато кожата се излага по-малко на слънце. Съществуваше опасност от образуване на нигментни петна след такива интервенции. Но новите технологии вече елиминарт рисковете от изгаряния и пигментации. Освен това диодният лазер е и доста бърз. Една процедура на подмишници, например, трае около 2 мин. Бързината, с която апликаторът минава по кожата има и друго предимство – прави процедурата напълно безболезнена.

Уредът премахва окосмяването по селективен начин, като атакува пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси. Те  причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата.
Процедурите с Elysion позволяват ефективното премахване на космите от всички окосмени зони по тялото, дори и от най-чувствителнaта кожа на лицето, като над и олоко горната устна или брадата. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Ефект се наблюдава след първата процедура, а за задържането му е необходимо да се направят между 6 и 8 процедури. Процедурите се правят веднъж на 30-40 дни.

Kozmetikata.com