Естетична хирургия

Корекцията на клепачите

  • 21.05.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Корекцията на клепачите

Козметичните марки създават множество продукти за подържане и възстановяване на кожата около очите, но те са предназначени предимно за тънките бръчки под и отстрани на окото. Ако не харесваме клепачите си, няма козметично средство, което да ни помогне. Тогава се обръщаме към пластичната хирургия.

Корекцията на клепачите или блефаропластиката, е оперативна процедура за подобряване външния вид на горните и долните клепачи. Операцията е насочена към повдигане на отпусната и увиснала кожа, която създава гънки или скрива естествения контур на клепача. Чрез такава процедура се премахва излишната кожа, която се спуска над горните клепачи и понякога пречи на зрението, както и на излишните мастни клетки, причина за подпухналостта на долните клепачи. С козметичната операция на клепачите се отстранява излишната кожа, елиминират се торбичките и се възстановява стегнатостта на зоната около окото. Изражението на лицето става по-младежко и будно.

Операцията на клепачите изисква индивидуален подход, който зависи, както от възрастта ви, така и от вашата анатомия. След преглед хирургът преценява дали за конкретният случай, ще е необходима операция на клепачите или корекция на визията може да се получи, чрез повдигане на веждите например.

Разрезите, които се правят при блефаропластиката, са същите както за лифтинг на средната част на лицето, чрез който се коригира увисването на бузите и ясно изразени гънки от носа към външния ъгъл на устата.

Едновременно с блефаропластика може да се извършват и други естетични процедури като лифтинг и изпъване на шията.

Kozmetikata.com