Естетична хирургия

Най-популярните пластични операции

  • 04.02.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Най-популярните пластични операции

Естетична хирургия, Най-популярните пластични операции

Данни на Международното сдружение на естетичните пластични хирурзи показват, че през 2011 г. 15 милиона души в цял свят са се обърнали към пластичната хирургия, за да подобрят външния си вид. Стремежът към съвършенство или ниското самочувствие - коя от двете причини стои в основата на желанието да се променим външно, като прибегнем до естетична хирургия? Ще оставим разискването на този въпрос на философите и психолозите, а ние ще проверим, какво най-често променят в себе си хората и къде.

Оказва се, че най-желана е стройната фигура. Най-често правената естетична корекция е липопластиката - процедура, при която се използва ултразвукова енергия за втечняване на мазнините под повърхността на кожата преди изсмукването им. Веднага след нея се нареждат операциите за уголемяване на бюста и операциите за повдигане на клепачите.

Една от най-популярните хирургични процедури в източните страни и в частност Южна Кореа (държаща челното място за последната година по пластики на глава от населението), е операцията за двоен клепач, при която се намалява излишната кожа в горната част на клепача, за да изглеждат очите по-големи и да приличат повече на западния тип очи.

Географското разположение на страната също има своето значение и модни пластично хирургични тенденции. Бразилия е страната с най-много операции за намаляване на гърдите при мъжете и за поставяне на импланти на задните части при жените. Ринопластиката е най-популярна в Китай, Япония и Южна Корея.

Kozmetikata.com