Естетична хирургия

Технологията Фибрострайк

  • 23.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Технологията Фибрострайк

Технологията Фибрострайк е основана на метода на стимулация за производство в кожата на основни клетки съединителна тъкан – фибробрасти. 

Стимулиращият курс със специален апарат се състои от няколко процедури, всяка от които включва различни етапи, в резултат на които пациентите получават видим резултат на подмладяване на кожата.

Подмладяването с помощта на фибробластите вече се използва в естетичната хирургия. Фибробластите – това са основни клетки на съединителната тъкан, произвеждащи компоненти на междуклетъчното вещество – строителен материал за колаген и еластин.

Досега единствения метод предполагаше вземане на проби, култивиране и съхранение на собствени клетки, тъй като след 40 годишна възраст кожата да произвежда по-малко колаген и еластин и идеята за вкарването им отвън изглежда примамливо.

Въпреки това тази методика съдържа риск от непредсказуемост, защото вкарването на прекомерни количества фибробласти нарушават съотношнието междуразличните типове колагени, което може да доведе до образуване на келоидни белези. Освен това, технология е доста скъпа.

Иновацията в метода Фибрострайк се състои в това, че фибробластите, непосредствено влияещи на еластичността на кожата, не се вкарват отвън в дермата, а след провеждането на процедурите започват отново активно да се произвеждат от самия организъм, тъй като един от активните етапи е подхранването на кожата с препарати, съдържащи балансирания комплекс аминокиселини, микроелементи, витамин С, биотин и флаваноиди.

По този начин, лекарят "тренира" производството на фибробласти на самия пациент, без да дава на кожата да забрави младежките процеси на регенерация и само в редките случаи на огромен дефицит на собствени фибробласти (на възраст след 60) помага въвеждането на отделени и консервирани клетки отвън.

Kozmetikata.com