Естетична хирургия

Четири тенденции в пластичната хирургия

  • 21.03.2013
  • Автор: Kozmetikata.com
Естетична хирургия, Четири тенденции в пластичната хирургия

Наскоро в публичното пространство се появи информация за четирите най-актуални тенденции в пластичната хирургия. Това, което преди десетилетие се е смятало за невъзможно или неприемливо, днес за много пациенти се превръща в обичайно нещо.  Ето ги и тях – съвременните тенденции в пластиката.

Стремеж към естественост
На гърдите на Памела Андерсън и Ирен Ферари днес никой не се възхищава.
Епохата на силиконовия бюст отмина, на нейно място се утвърдиха естествената форма и разумните обеми.
 
Сега е прието да овации да получават не хирурзите, които са поставили по-големи импланти, а тези, които са направили бюста максимално естествен – така, че никой да не се досети. Специалистите се стараят максимално да доближат създаваните форми и обеми до природните.

Малоинвазивност
Преди, за да се премахната признаците на стареене по лицето е било необходимо да се прави хирургическо опъване, след което са оставали видими белези.
Днес е достатъчно да се подложите на лазерна процедура или да прибегнете до помощта на ендоскопски лифтинг – опъване с миниатюрни надупчвания. За последните 10 години количеството на малоинвазивните процедури се е увеличило в пъти. В същото време общия брой на направените пластични операции в същото направление се е понижило с 18%. 

Съвместни пластични операции
В последните 1-2 години е станало популярно да прави няколко пластични операции наведнъж. Тази тенденция е добре обоснована. Първо, мощната техническа база на клиниките и квалификацията на хирурзите позволяват съчетаването на корекции.
И второ, защото симултантните операции са изгодни за пациентите, които  спестяват средства и време. Сред най-често съчетаваните пластични операции – абдоминопластика и липосукция, липосукция и пластика на гърдите, ринопластика и мамопластика, увеличаване на бюста и блефаропластика. 

Пластични операции за мъже
В последните години нараства интереса на мъжете към възможностите на пластичната хирургия. Специалистите обясняват това като отглас на детски комплекси, генетични проблеми, проблеми в интимната сфера или необходимост.
След силния пол са популярни блефаропластиката, ринопластиката, увеличение и удебеляване на половия член, присаждането на коса и отстраняването на гинекомастия.

Kozmetikata.com