Естетична хирургия

Подмладяване на кожата с музика

  • 27.10.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Подмладяване на кожата с музика

В Тайланд са открили алтернатива на пластичните операции. Сега подмладяването на кожата може да се прави по нова технология. Вместо скалпел в ръка специалистите имат не по-малко мощен инструмент – музиката. Това достижение на тайските козметици вече определят като пробив в медицината. 

Особеността на процедурите по подмладяване се състои в това пациента да се разположи в креслото удобно, като слуша звуци от природата – птичи песни, румолене на потоци, шумолене на листа, завихряне на бури. Всички тези звуци са изпълнени с тънки ултразвукови вълни.

На всички ни е известно, че човешката кожа се състои от няколко слоя – епидермис, дерма и хиподерма. Ако по-рано е било възможно да се достигнат само с помощта на пластичната хирургия, то днес това може да се направи с помощта на ултразвуковите върни, които предизвикват колебания в дебелия подкожен слой. Дълбоките слоеве на кожата се поддават на колебанията на вълните и се изглаждат.

Сред преимуществата на тази уникална процедура са бързия резултат и отсъствието на болка. Продължителността на сеанса е 30 минути. По думите на специалистите, музикалното подмладяване е подходящо и за мъжете, и за жените.

Kozmetikata.com