Естетична хирургия

Квантова епилация

  • 15.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Квантова епилация

Естетична хирургия, Квантова епилация

Квантовата епилация е ново попълнение в набора на специалистите в козметичната и естетичната индустрии. Отличителната му черта от фото- или лазерната епилация – максималното проникване в слоевете на епидермиса, което осигурява 100% ефект за премахване на окосмяването. Квантовата епилация е практически безопасна и не води след себе си нежелателни последствия за кожата.

Продължителност на курса за квантовата епилация
Минимумът процедури е четири, максимума е 6-7. Провеждането на сеансите е необходимо да се правят с интервал от един месец.
На предварителна консултация козметикът назначава на всеки клиент индивидуален курс, съобразен с дебелината на кожата и състоянието на косъмчетата.

Квантовата епилация в момента е най-действения, безопасен и щадящ метод на апаратна епилация, с който разкрасителната индустрия разполага. Той е еднакво ефективен за всички типове кожа и пигментация на окосмяването. Дължината на косъмчетата, при започването на цикъла от процедури за квантова епилация е 1 мм.

Самата процедура по квантова епилация за постоянно е сходна с фотоепилацията. Сходни са и усещанията – топлина и леко залепване. Но продължителността на сеанса е много по-кратка и резултатът се достига много по-бързо.

Приблизително времетраене на един сеанс квантова епилация
Подмишници – 10 минути
Бикини зона – 20 минути
Крака – почти час

Странични ефекти
При квантовата епилация няма почти никакви странични ефекти – зачервявания в зоната на въздействие, а вероятността от обгаряния е минимална
, тъй като интензивността на светлинния поток може да се регулира и на по време на целия сеанс се използва система за охлаждане.

Единственото противопоказание за квантовата епилация е прекалено силния загар или прекалено тъмния оттенък на кожата, в тези случаи има възможност за изменения или загуба на пигментация в някои участъци на епирдермиса. Но вече има разработки за методики, които позволяват и при тази ситуация да се прави епилация на тъмнокожи хора.

Kozmetikata.com