Грижа за Лицето

Топ 10

Воини срещу стареенето

  • 12.12.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Воини срещу стареенето

Грижа за Лицето, Воини срещу стареенето

Грижа за Лицето, Воини срещу стареенето

Грижа за Лицето, Воини срещу стареенето

Грижа за Лицето, Воини срещу стареенето

В случай, че търсите начин да предотвратите или намалите следите от времето върху лицето си, ето ви най-иновативните и най-ефективни методи, лечения и продукти, които могат да ви помогнат в решението.

1. Слънцезащитните продукти

Вредните ултравиолетови лъчи, дори непреките произвеждат свободни радикали, които унищожават колагеновите запаси на тялото и е възможно да предизвикат рак на кожата. За да предотвратим появата на бръчки, слънчеви петна, обезцветяване на кожата, както и появата на фини бръчки, д-р Хефернан (пластичен хирург от Сиатъл, САЩ), съветва всички, независимо от възрастта да вземат превантивни мерки: "Използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор срещу ултравиолетови лъчи и се постарайте да избирате такива, в чието съдържание присъстват съставки като цинков оксид."

2. Ботокс и Дермални филъри


Инжектирането на ботокс е козметична процедура № 1 в света. Чрез нея се "парализират" мускулите и бръчките по челото и по цялото лице се изглаждат за период от 4 до 6 месеца.
Дермалните филъри временно възстановяват пълнотата на назолабиалните гънки и други несъвършенства на кожата и така се постига по-младолико излъчване.

3. Хранителни добавки


Подходящи са за хора, които не консумират храни с достатъчно количество витамини, минерали и аминокиселини в съдържанието си. Солидни проучвания доказват, че хранителните добавки подпомагат борбата със свободните радикали в цялото тяло, включително в кожата. Освен това подпомагат работата на метаболизма на клетките и възстановяването на здравия вид на кожата. Преди употребата им е задължителна консултацията със специалист! Калцият и магнезият заздравяват костите, а фолиевата киселина поддържа репродуктивната система.

4. Fraxel


След появата му през 2004г. печели на своя страна пациенти от всички възрасти. Fraxel е вид лазер, чрез който се третират пигментни петна и белези от акне, както и се възстановява здравия вид на кожата. Особено е подходящ за жени между 20 и 30 годишна възраст, защото чрез него се заличават първите признаци на стареенето, като фини бръчки и малки пигментни петна. Серии от 6 до 8 двайсетминутни процедури на всеки шест месеца са достатъчни за поддържането на добрия вид на кожата.

5. Ексфолиацията


Микроабразивните частици служат при третиране на несъвършенства по кожата - като разширени пори, бръчки, белези, пигментни петна, акне -  чрез изсмукване и използване на спрей с фини кристали, които нежно ексфолират кожата и премахват мъртвите клетки от горния й слой. Най-подходящи за употреба са в началните стадий на остаряване на кожата, но при всички възрасти те помагат за постигане на по-свеж вид.

6.Обогатените овлажнители


Овлажнителите укрепват и възстановяват кожата с помощта на различни обогатяващи съставки, както и предпазват от токсините. Съдържат важни за кожата елементи като пептидите и аминокиселините. Подсилват структурата на кожата и стимулират клетъчната репродуктивност.

7. Химически пилинг


Химическият пилинг изглажда кожата на лицето, премахвайки мъртвите клетки от наранения епидермис. Алфа-хидрокси киселинния пилинг осигурява резултати при третиране на хиперпигментация, акне и бръчки.

8. Ретиноиди

Основните ретиноиди, като Retin-A, Renova и Avage съдържат синтетичен витамин А. Подпомагат борбата с черните точки, балансират тена на лицето и подтискат видимите бръчки.  По правило ретиноидите стимулират епидермалните клетки и подпомагат клетъчното обновяване. Съставките третиноин (Tretinoin) и тазаротен (Tazarotene) подпомагат възстановяването еластичността на кожата, както и намаляват бръчките, белезите и луничките. Резултатите обикновено са видими след седем седмици на ежедневна употреба. Ретиноидите не могат да бъдат използвани от бременни.

9. Пластичната хирургия

Не е реалистично да вярвате, че неинвазивни методи могат да заличат следите на времето, след 40-50 годишна възраст. Приложими варианти са лифтинг на лицето (фейслифтинг), както и лифтинг в областта на шията, които могат да редуцират видимите симптоми на остаряването за около 5 години.
Пълният фейслифтинг, както и браулифтинга (лифтинг на веждите) могат да се погрижат за излъчването, като му придадат повече драматичност, но и по-дълготрайни резултати.

10. Облицоване на зъбите

Възрастта се отразява и върху усмивката, така, както и върху останалата част от лицето и тялото и облицоването на зъбите може да помогне за възвръщане на младежкия вид. Облицоването се прави на предните зъби, като се спестяват неприятните усещания от поставянето на коронки и избелването. Облицовките са резистентни на оцветяване и могат успешно да прикрият различни дефекти на зъбите – отчупени ръбчета, обезцветяване и други несъвършенства. Резултатите са налице само след 2 (или малко повече) напълно безболезнени посещения при дентален медик. Облицовките не изискват специални грижи, освен редовното миене на зъбите и използване на конец. По този начин зъбните облицовки се превръщат в истински воин срещу стареенето.

От Гергана Кангалова